Ahojte!! Žije niekto z vás v Nemecku?? My sme tu s priateľom už 4 roky A čakáme vytúžené dievčatko! ! Len dosť ma unavuje vybavovanie všetkých možných dokladov. .. aj teraz potrebujem dať preložiť naše rodné listy do nemčiny. . Myslite , že stačí keď to dam na svk úradne preložiť, alebo musím tu V Nemecku?
@janka29emka staci uradne prelozit na Svk
Kde presne v Nemecku zijete.Ja zijem v bavorsku, trebalo uradne prelozene v nemecku....
Baden - Württemberg . Už som sa pýtala vicerých, niektorý majú skúsenosť, že záleží aj od úradníka,na akého človek natrafí 😒
@janka29emka A k comu potrebujes tie prelozene rodne listy???
Inak ja mam zoznam uradnych prekladatelov tu v Nemecku-aj slovakov,ktory by ti to prelozili.
@danielalila a kde presnejsie?? Ja som tiez z Bavorska a nepotrebovali sme...len sobasny prelozeny do nemciny.
Nie sme manželia, na uznanie otcovstva atď sú ževraj potrebné preložené rodné listy.. Som to zatiaľ len čítala, tak sa chcem informovať. . ŽIdeme v Bruchsal ( ldk. Karlsruhe) 😉
50 km od Mnichova, pri Ammersee, presne ako pisala ked nie su zosobaseny treba aj ich rodne listy,janka29emka zavolaj na dotycny urad a oni ti presne povedia co chcu, aby si zbytocne nemrhala casom a peniazmi , pretozemjeden urad vyzaduje to druhy hento....
A mozes sa potom pripravit na dalsiu etapu a to vybavovanie slovenskeho rodneho listu.budes zase potrebovat uradne prelozit nemecky rodny list do slovenciny.....
@danielalila A slov. rodný list je lepsie osobne vybaviť, či cez ambasádu ( zevraj to trva aj okolo 3 mesiacov..)?
No mala by si cez ambasadu, pretoze bez rodneho listu nevybavis pas a bez pasu babatko nesmie cestovat...nas rodny list trval dva mesiace,...
My teraz vybavujeme slovensky rodny list...a ano treba prelozeny nemecky rodny list aj s apostille do slovenčiny, ale trva to cca tyzden, to je to najmenej inak trva vybavenie rodneho listu ododna zaplatenia poplatkov 2-3 mesiace.
Dobrý deň chcela by som poradiť ideme sa z manželom sťahovať do nemecka viem ze potrebujeme vybaviť apostillu na sk máte s tým niektorá skúsenosť? Ako dlho to trvá? Na ako úrade sa to vybavuje.? Aké všetky dokumenty treba dať? Máme aj 2 ročného syna treba aj jeho rodný list?
Ahojte.Viete mi niekto poradit co sa tyka porodu v zahranici.Nie sme s priatelom zosobaseny cize budeme musiet vybavit priznanie otcovstva lenze som citala ze slov.konzulant v mnichove vyzaduje apostille plus uradny preklad na to potvrdenie.Budeme to riesit v Nemecku na tom Jugedamte len neviem kde to prelozit do slovenciny a co s tou apistille.Mate s tym niektora prosim skusenost?Bavorsko.Dik
@janka29emka na rodny list dietata stacia vase pasy, len sobasny list musi byt prelozeny uradne v nemecku