Vie mi niekto prosim vás poradit. Budem otvarat butik s oblecenim. Osvedcenie o zivnostenske opravneni mi vzniklo 02.03.2020.Na urade mi povedali ze ma nachlasia na danovy zdravotny urad. Len neviem ci tam mám ist aj nieco osobne si vybavit 😔 Dakujem za kazdu radu.
@anjeliik na daňový úrad si zriadiť elektronickú komunikáciu a e-kasu. Na slovensko.sk otvoriť schránku a sledovať ju. Na polícii aktivovať certifikáty na obciansky preukaz. V banke si otvoriť účet. Rozmýšľať či budú paušálne vydavky či nie. Asi nie tak telefón a internet prehodiť na živnosť.
@evittam na Sp prvý rok odvody platiť nebude. Trvalý príkaz do banky na zdravotné odvody. Keď má auto tak ako ho zakomponovať do podnikania či už súkromné alebo služobne. Kupovať veci na živnosť . Odkladať bločky z tankovania. Do 31.1. podať cestnú daň. A nájsť si dobrú účtovníčku 😆
Ahoj, ja by som pre istotu išla, za to nič nedáš a budeš vedieť že je všetko ok,alebo skús sa len informovať telefonicky aby si potom neskôr nemala nejaký problém. Na úradoch robia tiež len ľudia a niekedy nevie prava ruka čo robí ľavá. Istota je istota.