Ahojte baby 🙂
Potrebujem poradiť, kamarátka má na účte exekútora a rozhodla sa že začne pracovať na živnosť....Ako je to vtedy s exekútorom?? Môže jej nejakým spôsobom siahnuť aj na živnosť? Alebo ako to vôbec je?? Ešte som sa stým nestretla takže neviem ako to chodí...
Ďakujeme Vám pekne za rady 🙏
@majusqa77 Ďakujem za odpoveď 🙂 a ak si dá účet niekoho z rodiny napr. ?
Myslím tak, ak dobre viem, ak má človek exekútora a dá si výplatu na cudzí účet tak mu sťahujú už na personálnom odd. z výplaty...ale ako je to teda so živnosťou?
na živnosť nesiahnu, len akákoľvek čiastka príde na účet, všetko berie exekúcia🙂 treba si dávať posielať peniaze niekam inam, resp. si dať vyplácať v hotovosti🙂
@nankab Ďakujem za odpoveď 😉
Živnostník musí oznámiť číslo účtu na daňový úrad, v hotovosti môže prijať v rámci jednej zmluvy, bez ohľadu na dielčie platby, max 5000 e (spravidla musí na hotovostný príjem vystaviť doklad z registračnej pokladne) a navyše exekútor môžer postihnúť celú jeho pohľadávku (faktúru) u toho, kto má živnostníkovi zaplatiť.
Dobrý deň chcem sa spýtať som szco a dnes mi volal šéf že mu exekútor dal príkaz na zadržanie poslednej nevyplatenej faktúry môže to urobiť?
samozrejme. kazdy ucet, ktory si zalozi jej exekutor zablokuje