Chcem sa poradiť, prišiel mi zo štatistického úradu "ročný výkaz o fyzických osobách nezapísancých v obchodnom registri za rok 2012. Je povinné tento formulár vyplniť, môžu byť za neodoslanie nejaké sankcie? V texte je uvedené, že je povinnosť tento výkaz vyplniť podľa §18 zákona NR SR č.540/2001 Z.z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov.... Formulár obsahuje osobné údaje, ako ročné príjmy, výdaje.... atď a nechcem týmto svoju učtovníčku zaťažovať. Prosím, vie mi niekto poradiť, či je potrebné daný formulár odoslať? Aby mi nebola vyrubaná pokuta, prípadne iný postih.... Ďakujem veľmi pekne
@andrea287 odvolávajú sa tam na zákon o štatistike, tak si ho prečítaj, a budeš vedieť na čom si, či máme to spraviť za teba? ja tiež pracujem vo firme, ktorá má zo zákona povinnosť vypĺňať niekoľko takýchto štatistík na mesačnej, kvartálnej, polročnej a ročnej báze, takisto sú tam osobné údaje (ktoré sa mimochodom dajú zistiť z daňového a iných vecí, takže zas až také tajné pre tento štát nie sú), takže žiadna novinka ani nič výnimočné...
@andrea287
Prevzala si ho, bol doporučene, lebo nám neprišiel doporučene, takže tak. 😵