Zisťovania štatistík a povinnosť vyplniť formulár

andrea287
11. apr 2013

Chcem sa poradiť, prišiel mi zo štatistického úradu "ročný výkaz o fyzických osobách nezapísancých v obchodnom registri za rok 2012. Je povinné tento formulár vyplniť, môžu byť za neodoslanie nejaké sankcie? V texte je uvedené, že je povinnosť tento výkaz vyplniť podľa §18 zákona NR SR č.540/2001 Z.z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov.... Formulár obsahuje osobné údaje, ako ročné príjmy, výdaje.... atď a nechcem týmto svoju učtovníčku zaťažovať. Prosím, vie mi niekto poradiť, či je potrebné daný formulár odoslať? Aby mi nebola vyrubaná pokuta, prípadne iný postih.... Ďakujem veľmi pekne

anuska74
11. apr 2013

@andrea287
Prevzala si ho, bol doporučene, lebo nám neprišiel doporučene, takže tak. 😵

sissy27
11. apr 2013

@andrea287 odvolávajú sa tam na zákon o štatistike, tak si ho prečítaj, a budeš vedieť na čom si, či máme to spraviť za teba? ja tiež pracujem vo firme, ktorá má zo zákona povinnosť vypĺňať niekoľko takýchto štatistík na mesačnej, kvartálnej, polročnej a ročnej báze, takisto sú tam osobné údaje (ktoré sa mimochodom dajú zistiť z daňového a iných vecí, takže zas až také tajné pre tento štát nie sú), takže žiadna novinka ani nič výnimočné...

angua27
11. apr 2013

@andrea287, skús si zavolať na telefónne číslo, ktoré tam je uvedené a požiadať o vyradenie zo štatistického zisťovania. mne takto vyhoveli už niekoľkokrát. 😉