Žiadosť o odpustenie zvyšku trestu

alexto
27. sep 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať manžel podával žiadosť o odpustenie zvyšku trestu viesť motorové vozidlo na sud. Viete prosím ako dlho trvalo kym Bam prišla odpoveď a či Vám súd odpustil? Aky je ďalší postup a koľko to vrátane skúšok trvalo?

Ďakujem

vevebono
27. sep 2024

Nevyhoveju väčšinou v prípadoch, že sa nezucastnoval sedeni, popr chlastal, drogoval naďalej.

petulda333
27. sep 2024

Na sude neviem. Mne po nehode vzali vodicak na 6m,po 3m som sla so ziadostou na policiu. A na testy

petulda333
27. sep 2024

No dost zalezi zaco mu bol odobrany a na kolko,zjavne vazne,ked to riesi cez sud

draik
27. sep 2024

Toto je vysoko individuálne a závisí aj od vyťaženosti súdu, keďže ide o verejné zasadnutie.
Ak šlo o trest za silnú opitosť resp. odmietnutie skúšky, tak následne psychiater, psychologické sedenia a skúška.

alexto
autor
29. sep 2024

@draik psychologicke skúšky aj psychiatra už má hotové. Ked dostane vyjadrenie zo sudu s tym ma ist potom na políciu a tam mu dajú rovno termín skúšok? Nemusí to riešiť cez autoškolu?

petulda333
29. sep 2024

@alexto na policii si zisti. U nas je toto. Kazdy pondeook robili skusky. Vzala si potrebne papiere,kolok a prisla rano tam. Oni vzali ziadost a povedali ci pustia ku skuske. Potom bola skuska

draik
29. sep 2024

@alexto
Závisí od toho, ako dlho trval zákaz. Podľa toho je len test alebo komplet preskúšanie. V prvom rade komunikovať s DI PZ.

alexto
autor
16. okt 2024

@draik môžem sa spýtať už mu prišlo predvolanie ma verejne zasadnutie na sud..ako take zasadnutie prebieha? Volaju sa tam nejaky svedkovia ( psychologicka, psychiatrička) ? Neviete o tom viac?

draik
16. okt 2024

@alexto
Obvykle je to relatívne rýchlovka. Hlavne si pripraviť dobre zdôvodnenie žiadosti, uznanie si chyby, nápravy atď. Jednoducho s pokorou a nehrať to na frajera. Samozrejme povedať čo k veci má aj prokurátor. Predpokladám, že navrhovateľ nemá plnú kartu priestupkov.