Žiadosť o odpustenie trestu zákazu šoférovať

michu_
17. júl 2022

Baby, prosim vas, mate niekto skusenost ako napisat ziadost o odpustenie polky trestu zakazu riadit motorove vozidlo? Treba to nejak podla nejakeho vzoru, su tam nejake veci "povinne, ci staci nejak tak obycajne ako mi to vyjde? /prosim o odpovede tych, ktore vediA, nie zbytocne filozofovanie a hadky/ Dakujem ;)

patka06
17. júl 2022

Google - právna poradňa
v žiadosti by ste mali uviesť kto ju podáva, komu je určená (adresujte ju súdu, ktorý Vám trest uložil), uveďte v akej veci sa týka (označenie spisovej značky konania) a čo ňou žiadate. V žiadosti uveďte, že v čase výkonu trestu ste spôsobom svojho života preukázali, že ďalší výkon trestu nie je potrebný. Treba však myslieť na to, že súd Vám upustí trest zákazu činnosti iba podmienečne, teda zároveň Vám bude stanovená skúšobná doba. Ak by ste počas tejto skúšobnej doby neviedli riadny život, súd môže rozhodnúť o výkone zvyšku trestu. Inšpirovať sa môžete aj na internete, kde nájdete pomerne veľa žiadostí. Dbajte na to, aby spĺňali vyššie uvedené náležitosti. Pripadne si môžete objednať služby advokáta, ktorý Vám tú žiadosť vypracuje.

lenicka298
17. júl 2022

@michu_ ahoj, tak klasická "hlavička" kto to posiela, komu to smeruje (sud, aj konkrétny sudca), a hlavne nezabudni spisovu znacku... a co sa tyka obsahu, tak som to pisala tak normalne. Co sa stalo, kedy, preco ziada o odpustenie zvyšku trestu... na konci podpis... nasledne nato prislo predvolanie na sud, a vodičák vrátili.

michu_
autor
18. júl 2022

@patka06
@lenicka298
dakujem ❤

pata170
22. sep 2022

@lenicka298 ahoj vedela by si mi poslat vzor tvojej ziadosti na mail? Mail pata170@azet.sk dakujem

lenicka298
22. sep 2022

@pata170 ahoj, fuu, mala som ju v starom notebooku, a ten sa pokazil, skusim zajtra pozriet, ci to nemam vytlacene

pata170
23. sep 2022

@lenicka298 skus prosim dakujem ❤️