Prosim velmi pekne, mozno sa tu najde niekto, kto uz takuto ziadost pisal, alebo sa s tym uz stretol... Poprosim, najde sa niekto, kto by mi poradil, co a ako sa tam pise ?? Vobec neviem, o co sa mam opriet a ako tu ziadost sformulovat... Na nete som hladala, no nic konkretne som nenasla... Dopredu dakujem za cas aj ochotu... Silvia
@silvusak nepísala, ale veď normálne, pár vetami...
Hlavička s údajmi žiadateľa, adresát, mesto, dátum, vec - žiadosť o vrátenie zadržaného VP, stručne napísať kedy a za čo bol zadržaný, prečo žiadaš o vrátenie, sľúbiť, že už budeš slušný vodič, poďakovať za prehodnotenie žiadosti, pozdrav, podpis. Ak bude niečo chýbať, tak ťa vyzvú.
Úplne základná vec napísať akúkoľvek žiadosť, plný internet vzorov a ľudia nevedia... 🙄🙄🙄
....len nebolo jasne, ze z akeho dovodu ....tym moralnym som myslela napr.z dovodu jazdy pod vplyvom alkoholu apod. Ale jasne, ze je aj mnoho inych dovodov, menej zavaznych ;)
@silvusak tak konkrétne to, čo potrebuješ, asi nebude, lebo nie každý žiada z rovnakého dôvodu...
Ale pointa - všetky žiadosti sa píšu rovnako... Údaje žiadateľa, údaje adresáta, miesto, dátum, čo žiadam, prečo to žiadam, poďakovanie, podpis.
Fakt netreba ani Google, stačí zdravý sedliacky rozum...
@sissy27 problem je, ze odkedy je Google, pouzivanie zdraveho sedliackeho rozumu sa vytraca..... jednoduche vedomosti a zrucnosti uz nie su bezne..... kedysi kazdy vedel, ako napisat jednoduchu ziadost..... ach jo....😒
@obsadenemeno áno, toto si všímam už dávnejšie - ľudia doslova hlúpnu, často už ani Google nevedia použiť... Zlaté časy encyklopédií, slovníkov, príručiek -človek si musel zapamätať a používať mozog, ak nechcel každú chvíľu utekať do knižnice 🙂
Tak som proste hlupa a nemam sedliacky rozum...😝 sissy 27 ďakujem este raz za nazor i pomoc...
Ziadost ma byt z akeho dovodu? Jednoducho v kazdej ziadosti sa pise, ze zisdas o "to a to " z dovodu "takeho" . A je to vobec realne take nieco ziadat?? (A moralne) . Ono je to dost dolezite, preco bol zadrzany.