Žiadosť o milosť - skúsenosti

zoya_1
15. jún 2021

Dobrý deň.chcem sa spýtať či tu niekto už písal žiadosť o milosť. Ďakujem

timetotime
15. jún 2021

o milost? akoze z vazenia?

number19
15. jún 2021

@zoya_1 O co? A od koho?

ivkazba
15. jún 2021

Mala som jedného klienta, staršieho pána, ktorý ma oslovoval "milosť pani", ale to asi nie je ono. 😀

number19
15. jún 2021

@ivkazba Ja som toto oslovenie nikdy nechapala...co sa tym ako malo povedat?

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hiro
15. jún 2021

@number19 Tak sa oslovuju zle zeny. Este predtym ako zautocia tak sa jej povie "milost pani" ;)

ivkazba
15. jún 2021

@number19 ani ja som toto nikdy nechápala a ozaj to nemám rada
@hiro úplná ja, zlá útočníčka 😂

number19
15. jún 2021

@hiro Aaaa. Ok. Mna tak doteraz este nikto neoslovil... videla som to vo filmoch..

marcellka32
15. jún 2021

Autorka asi myslí žiadosť o milost- prepustenie z väzenia ....pokiaľ viem, túto právomoc má len prezidentka

pribinak
15. jún 2021

Normálne napíšeš žiadosť do prezidentskej kancelárie. Napíšeš prečo bola dotyčná osoba odsúdená, prečo ziadas milosť.
Ale treba písať pravdu, nie báchorky, že chudáčik on nič, to zlí kamaráti p

number19
15. jún 2021

@hiro Ja som si skor vzdy myslela, ze milost pani znamena "milostiva pani" ze ako som rad ze vam stojim za ten zaujem...chlapy si to asi interpretuju inac...

ivkazba
15. jún 2021

@number19 hiro má možno rád, keď na neho ženy útočia 😉

hiro
15. jún 2021

@ivkazba No to vies :D Mne uplne staci ta moja jedna ja radsej ziadnej inej taky pozdrav veru nevenujem 🙂

ella_price
15. jún 2021

Milosť je nevymáhateľné a nezaslúžené odpustenie trestu. Je inštitútom trestného práva, o ktorom samostatne rozhoduje prezident

dilino
15. jún 2021

Na to aby dostal milosť musi byť dôvod. To nieje len tak hála-bala. Piše sa do kancelárie prezidentky ona zvaži po stetnuti s riaditeľom väznice či mu milosť udeli a vlastne prečo.Jasne že ked je v Leopoldove alebo v Ilave tak to na to zabudni.Na to aby ho pustili musi byť dôvod už ked bol predtým sudne trestaný tak už je väčšia pravdepodobnosť že mu milosť neudeli.Ty si len napisala že žiadosť o milosť či niekto pisal a dale čo.Napiš konkretne koľko dostal kde je a za čo.Toto je široky pojem každá ktorá by pisala taku žiadosť je jej partner/ muž-druh za niečo ine v base a roky môžu byť rôzne.Tu je dôležite koľko dostal a za čo.A dalšia vec či v čase spachania skutku či bol v podmienke vtedy tiež zrejme neudeli milosť. V ktorej skupine je 1,2,3,.To sú všetko veci ktore zavažia.O čo ide čo urobil.

zoya_1
autor
15. jún 2021

On dostal 4 roky podmienečne. Nebudem písať že za to čo spravil nemôže. Vedomý sme si že môže. No je tu veľa skutočnosti. Kvôli ktorým ho potrebujeme doma. Máme dve deti. 7 mesiacov a straší bude mať 3 roky. Zistili mu vysokofunkčný autizmus. A ja som s toho tak strašne zúfalá. Lebo musím byť 24/7 pri ňom. Nikde mi ho nezoberú. Nemôžem kvôli tomu pracovať. A nemám ako zabezpečiť deti. Strašne sa bojím. Liečim sa na onkogynekologii. Liečbu som prerušila. Nemôžem podstúpiť ďalšiu operáciu. Nemám kde dať deti. Som s toho tak zúfalá že vyskúšam napísať. Len neviem ako sa píše hlavička listu. Nechcem to písať hala bala

kiwi3
15. jún 2021

ked sa to tak vezme, tak nie je ta "milost pani" vlastne len prezidentka? lebo iba vtedy to oslovenie dava zmysel

@zoya_1 v hlavicke ma byt tvoje meno a adresa a ako adresat prezidentka alebo prezidentska kanclaria, nie?

marcellka32
15. jún 2021

Možno existuje právna pomoc, ktorá je v núdzových prípadoch zdarma... aby ten list vyzeral aj úradne správne

zoya_1
autor
15. jún 2021

Žiadosť o udelenie milosti je potrebné adresovať Kancelárii prezidenta Slovenskej republiky, Hodžovo nám. č. 1, Bratislava .
Žiadosť musí obsahovať základné údaje:
a) označenie súdu a spisovú značku právoplatného súdneho rozhodnutia, vo vzťahu ku ktorému je podaná žiadosť o milosť,
b) údaje o osobe žiadateľa (ak o milosť žiada rodinný príslušník odsúdeného, uviesť údaje o odsúdenom) a
c) dôvody žiadosti o milosť.
Podanie žiadosti o milosť nie je časovo obmedzené, musí však byť podaná v čase, keď je výkon právoplatného rozhodnutia aktuálny.
Som našla toto. Podľa toho nemám veľa času. A za skúšku nič nedám. Len ten bod A neviem ako dať dokopy

stanulienkat
15. jún 2021

Oprav ma, ak sa mýlim, ale keď dostal Štyri roky podmienečne, to znamená že nesekal dobrotu a ešte porušil aj tú podmienku. Nechcem byť zlá, ale čo ťa prinútilo s takým človekom si urobiť dieťa?

zoya_1
autor
15. jún 2021

@stanulienkat on mal podmienku ešte keď bol mladý. V puberte to každému trošku šiši. On všetko oľutoval. Napravil sa. Nechcem ho obranovat ale nemal ľahké detstvo. Ja len viem že som si vybrala najlepšieho otca pre svoje deti. Teraz by som za neho dala aj ruku do ohňa. Starší syn nieje jeho. A aj napriek tomu sa pekne o neho staral a pomáhal mi

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
retatka
15. jún 2021

Anonym nápis tu do skupinky Právne poradenstvo,sú tam právnici ,určite poradia.Držim palce !

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
15. jún 2021

@zoya_1 Počkaj, ak dostal podmienku, tak je doma, či ako?

zoya_1
autor
15. jún 2021

@ibrunova nie. Až po 2 rokoch môže podať žiadosť o podmienečne prepustenie. A k tej pani sa chcem vyjadriť. Ani neviete o čo ide. Všetko bola nešťastná náhoda. A diagnózu malého sme sa dozvedeli v deň jeho súdu. Tak sme ani netušili čo bude. A mysleli si že to zvládneme. Ale ďakujem aj tak za pomoc.

zoya_1
autor
15. jún 2021

@retatka ďakujem vám

nic0le
15. jún 2021

@zoya_1 Tak dostal 4 roky nepodmienečne. Ak by dostal 4 roky podmienečne, tak je doma, akurát v podmienke, a musí sekať dobrotu.

pink_lady
15. jún 2021

ale ZA ČO dostal 4 roky?

ibrunova
15. jún 2021

@zoya_1 Ja som sa len jednoducho opýtala, nepísala som o žiadnej pani ani diagnóze, asi si ma s niekým mýlite, ale ok.
Napísali ste, že má podmienku, podmienka znamená, že je doma, ale zjavne to tak nie je, dostal zrejme nepodmienečný trest. Pri posudzovaní milosti je aj to veľmi dôležité, za čo bo ten trest uložený.