Ahojte. Mate niekto skúsenosť? Bola podaná žiadosť o ID s uvedením dvoch diagnoz, jedna závažná , druhá menej. Pri posudku však lekár ako hlavnú diagnózu vzal tú menej závažnú, ktorú ohodnotil 10% podľa lek.spravy. Závažnú diagnózu,kde sa môže pri hodnotení stavu pohybovať,v % rozpätí bral ako druhú a automaticky je za ňu plus 10%. Stalo sa toto niekomu z vás? Uspeli ste odvolaním pripadne žalobou? Ďakujem.🙂
A nezalezi to skor od toho, ako ktora diagnoza ovplyvnuje schopnost pracovat?
ja som neuspela, ale je na posudkovom aby zhodnotil ako ovplyvnuje diagnoza cloveka nie pacient ako sa citi
@nelca84 priklad: strata sleziny jasných 10%. Poškodenie stavcov, artroza kĺbov stavcov...20-45%. Strata sleziny ovplyvňuje schopnosť pracovať viac ako problémy s chrbticou ak je strata sleziny posudena ako vážnejšia diagnoza? Nikde sa nepýtaju ci pracuješ manuálne alebo pri pc.
a ake si mala diagnozy ?
@loginexistuje píšem vyššie
no ta strata sleziny je podla mna vaznejsie diagnoza ako artroza to ma vekom takmer kazdy ja idem teraz podavat tak som zvedava ako dopadnem
Neviem ako to je, mne dali hlavnú diagnózu stredné ťažke depresie na to mam 45 percent a na chrbticu 10 percent. Aj keď dostávam iba 166 eur ale aspoň niečo
@loginexistuje nuž ale kĺby stavcov ti nevymeni nikto, jedine tak kolenny alebo bedrový a bez sleziny sa fungovať dá. Držím palce 👍
aj si sa odvolala? co viem ja tak davaju tazsiu diagnozu prvu a druhaa je vzdy 10percent.
@333levica áno určite to skúsim
Dobrý večer, ja by som sa chcela spýtať či ste sa pred cca rokom odvolala a ako to dopadlo. Nakoľko mne sa teraz stalo niečo podobné. Ďakujem
@evinazv odvolala som sa a od januára čakám na rozhodnutie o odvolaní. Odvolacie konanie prerušili nakoľko ešte stále nemajú vyjadrenie posudkoveho lekara, ktorý sa má k tomu na ústredí vyjadriť.
Dobrý deň, ja som podala tiež odvolanie. Už je to na ústredí v Ba a budem čakať na rozhodnutie.
@evinazv tak ja som sa už dočkala🤦♀️ diagnózy mi síce vymenili, ale percentá zostali.
Inak tomuto tiez nerozumiem, ze na zaklade coho to vyberaju, preco ktoru daju ako prvu. Kamoska to mala podobne, ale neriesila to nechala to tak napokon lebo sa jej nechcelo s nikym natahovat.