Ahojte. Kukala som do ostatných diskusií ohľadom tejto témy, ale žiadna nieje môj prípad.
Prišla som sem kvôli otci, ktorý mi vybavoval trvalý pobyt na 5 rokov, ktorý mi bude tento rok končit. Podla internetu by som si už mohla zažiadať o trvalý na neobmedzený čas. Len keď kuknem na net čo vše potrebujem tak všade je napísané len o Cudzincoch tretej krajiny, no já som Češka. Je tu niekto kto to riešil tento alebo minulý rok? Lebo otec mi hovorí že pre polovinu z vecí čo su napísané pre cudzincov tretej krajiny já nepotrebujem. Skúsila som volať na cudzineckú políciu len ako vždy nikto neberie.
@lennyd23 po 5 letech máš nárok na trvalý pobyt občana EU = pobytová kartička platí 10 let, pak ten pobyt zase třeba obnovit nebo vyřešit občanství.Na stránkách ministerstva hledej pokyny k pobytu občana EU, tam mají seznam dokumentů. Ale na ten ten trvalý pobyt potřebuješ skoro to stejné jako na ten první. Ten jejich formulář, pracovní smlouvu, doklad o trvalém bydlišti na SK. Nic jiné se mi zdá naposled nechtěli.