Žiadosť na trvalý pobyt

lennyd23
21. feb 2024

Ahojte. Kukala som do ostatných diskusií ohľadom tejto témy, ale žiadna nieje môj prípad.
Prišla som sem kvôli otci, ktorý mi vybavoval trvalý pobyt na 5 rokov, ktorý mi bude tento rok končit. Podla internetu by som si už mohla zažiadať o trvalý na neobmedzený čas. Len keď kuknem na net čo vše potrebujem tak všade je napísané len o Cudzincoch tretej krajiny, no já som Češka. Je tu niekto kto to riešil tento alebo minulý rok? Lebo otec mi hovorí že pre polovinu z vecí čo su napísané pre cudzincov tretej krajiny já nepotrebujem. Skúsila som volať na cudzineckú políciu len ako vždy nikto neberie.

evka_s
21. feb 2024

@lennyd23 po 5 letech máš nárok na trvalý pobyt občana EU = pobytová kartička platí 10 let, pak ten pobyt zase třeba obnovit nebo vyřešit občanství.Na stránkách ministerstva hledej pokyny k pobytu občana EU, tam mají seznam dokumentů. Ale na ten ten trvalý pobyt potřebuješ skoro to stejné jako na ten první. Ten jejich formulář, pracovní smlouvu, doklad o trvalém bydlišti na SK. Nic jiné se mi zdá naposled nechtěli.