Zháňam právnika/čku na zrušenie dar. zmluvy. Košice

zuzkaa1991
26. okt 2019

Poprosila by som poskytnúť kontakt na pravnika/cku (platovo.primerany),ktorí sa zaoberajú ohľadom darovacích zmluv, chcem zrušiť dar.zmluvu Košice ďakujem

cacianka
27. okt 2019

O co ide ?dar môžeš vratit - prepisat naspat.alebo ide ti o to ze chces vratit co si darovala -?
Lebo niečo môžeš zvladnut aj sama a usetris.
Odporucam tu na koni skupinu Pravne poradenstvo - pozor na podmienky

dilino
27. okt 2019

a čo chceš vrátiť od koho lebo to zaleži aj komu kedy a čo si darovala a prečo chceš vratiť dar

zuzkaa1991
autor
27. okt 2019

Darovala som otcovi a mesiac na to sa vztahy zmenili a ako som citala paragraf mam na to pravo si ziadat naspat dar presiel tento rok plus potrebujem právnika na to keďže nemam zaujem to riesit osobne s rodicmi ;)

hefo
27. okt 2019

Otázka je, či sa jeho správanie bude dať klasifikovať ako "hrubý nevďak", či ako presne to je v zákone definované. Lebo toto ide len z naozaj vážnych dôvodov, to, že sa s tebou napr. prestal baviť, podľa mňa stačiť nebude (musel by ti nejako vážne škodiť alebo čo). Inak by obdarovaný nemal nikdy právnu istotu, že vlastne ten dar môže užívať, alebo čokoľvek s ním robiť.

cacianka
28. okt 2019

@hefo správanie odporujúce dobrým mravom, trestný čin, neposkytnutie pomoci v starobe či chorobe, možno aj ťažký alkoholizmus, nejaké ohrozovanie.
@zuzkaa1991
žaloba o vrátenie daru musí mať fakt dobré dôkazy. pozri si na stránke advokátskej komory akých máš v okolí advokátov, na ich stránkach oblasť akej sa venujú, aké recenzie, aké asi majú cenníky a zavolaj. vysvetli o čo ti ide a dohodni stretnutie na 1. konzultáciu - niekedy býva bezplatná, alebo iba s malým poplatkom. zober nejaké podklady. a kľudne si zájdi aj ku 2-3.(nemusia o sebe vedieť že si bola) a podľa ich prístupu a cenníka si vyber

dilino
28. okt 2019

vratenie daru nieje len tak predtým sa otec správal k tebe ako či ako zazračnim prútom po darovani sa k tebe začal správať zlé nemôžeš len tak pýtať dar nazad to muiš mať na to dôvod, priklad otec ťa bije, nádava ti, bolo ti zlé zdravotne ti nepomohol neposkytol lekársku pomoc, je alkoholik, si od neho psychický tyrana, alebo psychický na teba vyvia tlak, ked nie tak budeš to mať veľmi ťažke na to aby ti vrátil dar nie je to len tak tu na internete radi advokát Ficek-Ficekova je to online poradňa zadarmo môžeš napisať jednu otázku a odpovie ti pýtajú sa tu aj na problém aký máš ty väčšina pravnikov zvlasť v Košicach si za konzultáciu pýta za 1 hodinu 50 eur aj viac skús napisať do tej poradne čo som ti dala.