Ľudia, dnes mi na mail prišlo z Dôvery (epobočka Dôvera) toto: touto cestou Vás chceme informovať že bola vo Vašom mene podaná žiadosť o overenie splnenia odvodovej povinnosti. Žiadosť podalo Ústredie práce, soc. vecí a rodiny v súlade s §25 ods.4 Zákona č. 580/2004 z.z.........Zaevidovali sme ju pod číslom......
Čo to môže byť? Neviem, že prečo v mojom mene, keď ani neviem čo to je. Bola som od augusta nezamestnaná, od decembra pracujem. Ale Dôveru poisťovnu nemám, mám VŠZP od minulého roku. Ďakujem, lebo vôbec neviem čoho sa to týka.
a odhlásila si sa z Dôvery? vrátila si im preukaz?
@mogaa vrátiť preukaz nemusíš....
@mogaa Ja som sa prihlásila do VŠZP a pýtala sa, či to mám ísť oznámiť do Dôvery, a vraj že nie, že oni si medzi sebou.
@ovaaa Do Dôvery nemám šancu sa dovolať. To sú len zákaznícke linky, nikdy mi to nešlo, ani mužovi. Vždy som nakoniec osobne musela. Ale nemám ísť skôr na úrad práce sa opýtať, keď oni podali žiadosť a vraj v mojom mene???? Ale neviem prečo?
žiadosť podával UP a podali to na Dôveru či si platila poistné za určité obdobie....odhlásila si sa z UP a doručila si im tam že si zamestnaná?Teoreticky sa môžeš ísť opýtať aj na UP akú žiadosť v tvojom mene poslali do Dôvery....len oni pokiaľ nebudú mať konkrétny list alebo asp číslo pod ktorým je evidovaný u nich , príp.konkrétnu osobu čo žiadosť zasielala, tak nebudú vedieť kto akú žiadosť od nich z centrály poslal....
@mogaa Ano, ja som sa z ÚP odhlásila, aj som im doniesla kópiu pracovnej zmluvy samozrejme. Tá žiadosť má aj evidenčné číslo. Aj som si to celé vytlačila z mailu a zajtra pôjdem osobne na úrad práce, nech mi to vysvetlia. Len som ostala zaskočená, že čo to môže byť.
no keďže tú žiadosť dával UP tak ti podľa ev.čísla pozrú kto ju posielal a zrejme mu zavolajú ohľadne čoho...ale možno to majú aj niekde v systéme oskenované
@mogaa Oki, ďakujem. No som zvedavá veru.
napíš potom čo to bolo😉
@mogaa ok🙂 Bud stihnem zajtra, alebo v stredu je dlhý deň.
V ZP je možné overenie poistného vzťahu. Nahoď si raz jednú, potom druhú ZP a ešte teraz si over podľa tvojho rodného čísla poistný vzťah. Ak ťa v Dôvere neevidujú, tak ti vypíše, že nie si ich poistencom. A naopak, vo VšZP ti napíše, že si ich.
@oli18 jej ďakujem
@mogaa To kvôli preplácaniu cestovného si potrebovali overiť, či nie sú dlhy vo všetkých poisť.
ahoj, môžem sa s pýtať o čom to bolo? Ja som teraz dostala od Dôvery takýto mail, už vyše roka nie som ich poistencom, dovolať sa tam neviem.. o čo ide?
Zavol do Dôvery budes mat info priamo z ruky.