Zdravotná poisťovňa - odhlásenie

8. apr 2024

Hladala som témy s podobnou tematikou, avsak vsade sa piše len o odhlaseni zo zdravotnej poistovne z dovodu odchodu do zahraničia. Osoba za ktoru pišem tuto diskusiu, si chce však zrušit zdravotne poistenie pre to, lebo nema financie platit 97e mesačne. Vznika tym padom každy mesiac dlh. Je to osoba, ktora pojde za 2roky do riadneho dochodku. Nepracuje. Viete poradit dovod pre ktory je možne zrušiť zdravotne poistenie? Temu z čoho žije a podobne, netreba rozoberat. Ani či pracuje, alebo bude pracovať. Zdravotne problemy nema.
Ďakujem.

mondolina
8. apr 2024

ak sa nemýlim je ZP povinné. keby nebolo polovica Slovákov neplatí.

sisa_s
8. apr 2024

Ziadny iny dovod nie je...platenie ZP je povinne...co ju budu osetrovat zadarmo, lebo jej sa nechce platit? (2r do dochodku, ci chce, ci nechce, zdravotne problemy pridu a s dlhom je to tazko)

sisa_s
8. apr 2024

Preco nejde na urad prace a ZP bude platit stat? Ak fakt na to nema

januska12323
8. apr 2024

Zdravotnej poistenie je povinné, kým žije musí platiť alebo robiť dlh.

autor
8. apr 2024

@sisa_s nejde o to že nechce. Nema z čoho. Lekarovi nechodi.

mondolina
8. apr 2024

nedá sa odhlásiť zo ZP,

judar
8. apr 2024

Tak to by ma zaujimalo ci potom bude mat mozno za pol roka ci rok peniaze na exekutora lebo skor ju dobehne exekucia nez odchod do dochodku ...a darmo ze nema z coho

sisa_s
8. apr 2024

A urad prace? To nezamestnana sedka doma a zije zo vzduchu zjavne...

mirkam3
8. apr 2024

Prepáč, ale argument “k lekárovi nechodí” je absurdný, to ti snad vysvetľovať netreba… bud bude to ZP platiť sám (alebo ktokoľvek z rodiny v jeho mene), alebo bude poistencom štátu (po splnení zákonných podmienok), alebo mu tam ten dlh bude narastať a mozno mu zaklope na dvere exekútor, alebo si to odskáču jeho dediči. Nehovoriac o tom, ze ak v dôchodku prídu zdravotne problemy - a oni prídu - a bude potrebovat čokoľvek extra schvalit od poisťovne, visiaci dlh mu vooobec nepomôže,…

januska12323
8. apr 2024

Tak na bežný život peniaze má ale práve na zdravotnú nie? Spadne, zlomí si nohu, udrie hlavu... Stať sa môže všeličo aj keď je teraz zdravý, dostane len základnú starostlivosť a nič navyše.

autor
8. apr 2024

@januska12323 nema peniaze na bežny život. To je totalne socialny pripad.
@mirkam3 dlh "sa" doplati, len aby nenarastal. Hladam len riešenie v snahe pomoct. Prosim neosudzovat.

autor
8. apr 2024

@januska12323 tu zakladnu starostlivost ma aj teraz, to ten dlh je zatial maly.

autor
8. apr 2024

@sisa_s prosim ta čitala si uvodny prispevok? Netreba riesit či ta osoba pracuje alebo nepracuje a z čoho žije. Ak sa nemaš vyjadrit k meritu veci, tak prosim neprisievaj do diskusie.

eleanor2510
8. apr 2024

@autorka meritu veci tu nerozumies iba ty a ides si stale svoje. Zdravotné poistenie sa NEDÁ ZRUŠIŤ a nikoho nezaujíma, ci ma alebo nema ta osoba na platenie. Takze nic take, akoze dlh prestane narastat, neexistuje. Otazka, preco bud nepracuje, alebo nie je na urade prace, je uplne na mieste. Pises, ze k lekarovi nechodi, takze asi je zdrava. Preco nepracuje? A ak uz teda nepracuje, preco nie je na urade prace, aby za nu platit stat? Je snad schopna raz za dva mesiace dodat jedno potvrdenie, ze si hlada pracu. Proste ina moznost nie je.

autor
8. apr 2024

@eleanor2510 Meritu veci nechapeš zial ty, nerešpektujes autora diskusie. Nechcem preberat pracu, ale len odhlašku zo zdravotnej poistovne. Ze je povinne platenie zdravotnych odvodov viem aj z googlu. Pytala som sa na iny dovod, ako sa odhlasit. To je gro diskusie. Dakujem ti za snahu. Nabuduce bud prosim vecnejšia, menej je niekedy viac.

autor
8. apr 2024

Dakujem za vaš čas. Ziskala som odpovede ktore mi boli zname. Budem hladat inu cestu ako pomoct tejto osôbke s nelahkym životom. Dámy prajem vela uspechov, som vdačna za každu odpoved, este raz dakujem. Tymto z mojej strany uzatvaram diskusiu.

eleanor2510
8. apr 2024

@autorka hneď v prvom prispevku si dostala jasnu odpoved, ze to jednoducho nejde. Napriek tomu si stale opakovala svoje. Pracu sme tu zacali rozoberat preto, ze su len tri moznosti platenia zdravotného poistenia: ze ho za cloveka plati zamestnavatel, alebo ho za cloveka plati stat, alebo si ho plati clovek sam. Moznost neplatit neexistuje. Dufam, ze je to dostatocne vecne. Je jedno, kolkokrat sa opýtaš, odpoveď bude stale rovnaka.

walentina7
8. apr 2024

A prečo nejde na úrad práce, taký problém sa tam prihlásiť?

autor
8. apr 2024

@walentina7 to je velmi komplikovane, nebudem to tu vysvetlovat.
@eleanor2510 Nejde sa odhlasit zo zdravotneho poistenia ak občan žije na SK!!!! To je koniec diskusie. O čom tu prosim este pišeš litanie.

autor
8. apr 2024

@eleanor2510 kedy uz pochopiš že otazka zaznela len v uvode. Nikde sa dalej nic nepytam. Veta "stale si ideš svoje" ktoru si mi napisala, je uplne mimo. Kde si stale idem svoje? Nikomu neoponujem, odpovedala som na otazky diskutujucich. Kto može byt platitelom poistneho ovladam. Zaujimala ma jedina otazka. Na nu som odpoved dostala, podakovala. Nie si tu dalej vitana. Dakujem.