Mam takúto situáciu..partner je v rozod konaní už 1.5 r..žena je cudzinca v zahranici a nekomunikuje s nim..deti nemaju
..mame syna ..dá sa právnický ošetriť aby po ňom.zdedil majetok ak by sa mu niečo stalo?
@melanta aha..čiže monetárnej by dedila ona..a náš syn?..
Áno.
Otázne pre mňa tu je, či je ozaj v rozvodovom konaní (je množstvo prípadov, kde muž tvrdí, že sa rozvádza a nie je to pravda). Poznám 2 prípady, kde jeden partner bol cudzinec, nekomunikoval, súd ignoroval. Oba prípady súd rozviedol v priebehu roka bez účasti druhej strany.
@melanta jasne chápem.. závet sa dá napísať hocikedy..treba právnika?
@melanta no mne tvrdil ze je..ale zase nebola som pri tom..podával návrh s právnickou myslím v marci minulého roka..potom volal právnické a ta ze mu povedala ze súd prekladá doklady do španielčiny a teraz naposledy co jej volal ze mu povedala ze súd zabudol nejaký úkon spraviť..
@melanta čiže myslíš ze ti nemá takto trvať?
Hocikedy. Právnika netreba, na druhej strane, my máme spísaný s mužom závet, každý svoj, keďže máme každý dieťa z predchádzajúceho manželstva a obaja sme riešili závet u notára a máme ich uložené v centrálnom registri. Môže si ho napísať sám a nechať doma. My sme to riešili ako som písala, aby sme mali istotu, že to nikto nebude môcť napadnúť.
Ťažko povedať. To by som sa opýtala nejakého nezávislého právnika.
@melanta aha no napíšem sem do poradne teda..
@melanta a ďakujem za rady
Pokiaľ je ešte stále ženatý, v prípade smrti dedí jeho žena a jeho deti, je nepodstatné, či manželské alebo nemanželské. Takže nie je potrebné to nijak ošetriť. Ak by chcel, aby žena nededila, jedine spísať závet.