Dobrý den. Skúsim rýchlo zhrnút nás problém. Ex dala na policiu muza že udajne nezaplatil niekolko krat vyzivne na ich dieta. Boli sme predlozit všetky doklady k tomu že má vsetko zaplatene na poriadku. (blocky z posty , jeho ex nema ucet v banke) policajt povedal dobre , da vediet no uz 3 mesiace s tym otravuje kedy sme mu uz 4 krat museli nosit jedny a tie iste blocky ako dokaz vzdy odkyvne a za tyzden/dva otravuje zas pritom vsetko ma uz 4 krat u seba! Bolo nam to uz podozrive tak sme pozreli na jeho FB a zistili ze je blizky priatel jej noveho manzela. Moze vobec vysetrovat tento pripad ked je ich znamy? Mozeme poziadat o pridelenie pripadu druhému policajtovi?
Spytat sa/zistit na mail jeho nadriadeneho a poslat oskenovane doklady jemu a nadriadenemu.
Možeš kontaktovať policajnú inšpekiu alebo ministerstvo vnutra,prípadne prezídium policajného zboru. Nie takýto prípad by nemal vyšetrovať,je to stret záujmov.
Presne pýtala by som si potvrdenie o prevzdatí
vzdy si davaj potvrdzovat, ze si berie nejake doklady/kontroloval/videl. zapisnice nespisuje alebo nieco, ze odkontroloval/videl? to sa nezvykne robit? len tak na pekne slovo tam chodite?
skusila by som aj nechodit na policiu, povedala by som ze je covid, ze doklady posleme emailom a nech ti potvrdi prijatie:D a mas hned aj podklad, ze si poslala.
Keď si sa už dozvedela o tom, že je zaujatý, tak to treba oznámiť jeho najbližšiemu nadriadenému.
(Mal to urobiť už on, keďže sa dá dôvodne predpokladať, že má na prípade osobný záujem. )
On tie blocky ma preskenovane dokonca sme mu ich poslali aj na jeho osobny pracovny email raz lebo sme boli vtedy v karantene a nemohli sa dostavit tak sme riesili veci emailovou komunikáciou. Vsetky tie emaily mame. Realne chcem na neho poslat uz komisiu alebo aby to dali niekomu nezaujatemu lebo aby sme ako sprosty sa s tym stvrt roka natahovali je uz vazne na nervove.
Nerieš ty žiadnu “komisiu”, ale čím skôr nahlás, že máš podozrenie na zaujatosť, ako píšem vyššie.
Ako viete že blízky priateľ jej nového manžela? Z FCB?
Kontaktuj prezídium policajného zboru,majú stránku,da sa komunikovat i mailom,alebo začni jeho nadriadeným.
Ja by som to riešila tak, že spravila by som si kopie dokladov ... a jednu kopiu odovzdala policajtovi, a na druhú by som povedala nech sa podpíše, že prevzal kopiu dokladov. A prestane otravovať . A ak nie tak potom s tou potvrdenou kopiou by som napísala na inšpekciu policajnú alebo jeho nadriadenému, že šikanuje.