Zatvorenie škôlky a OČR

18. sep 2024

Nenájde sa tu prosím nejaký personálny / mzdový pracovník, ktorý by mi vedel poradiť alebo ma nasmerovať na správne kroky ako začiatočníka?

Včera sme ako zriaďovateľ dostali info, že v škôlke s 1 triedou máme obe učiteľky s vysokými horúčkami. Rodiča poobedw boli oboznámení, že škôlka musí byť do piatku zatvorená (minimálne, pokiaľ sa zdravotný stav do nedele ucitelkam zlepší).

Je možné uzavrieť škôlku alebo je k tomu potrebné nejaké rozhodnutie? V škôlke pracuje ešte jedna pani upratovačka, takže zatvorenie škôlky ako prekážku na strane zamestnávateľa nemôžeme dať, alebo áno?

A čo sa týka OČR z dôvodu zatvorenej škôlky, viete mi prosím priblížiť, ako to funguje/ako sa to vybavuje? Tlačivo je na stránke SP, musí ho potvrdiť škôlka alebo môže aj zriaďovateľ? Môže sa to papierovo urobiť spätne v pondelok, keď bude škôlka opäť otvorená? Tlačivo si zamestnanec/rodič zasiela do SP sám alebo cez svojho zamestnávateľa?

Nemám s týmto absolútne žiadne skúsenosti, tak by som bola vďačná, ak by mi niekto vedel poradiť. Ďakujem 🙏❤️

miimss
18. sep 2024

Všetko by som hľadala v zákonoch. Zacala by som zákonom o Mš. Našla som zatiaľ len toto. No už mám hore dieťa tak sa mi viac nedá.
(4)
Čas prevádzky materskej školy určený riaditeľom a schválený zriaďovateľom sa uvádza v školskom poriadku. Prerušenie prevádzky materskej školy počas mesiacov júl a august podľa § 150a zákona sa oznamuje dva mesiace vopred. Informácia o dočasnom prerušení prevádzky materskej školy alebo obmedzení prevádzky materskej školy sa zverejňuje bez zbytočného odkladu na mieste dostupnom zákonným zástupcom a na webovom sídle materskej školy, ak ho má zriadené.

13valusik13
18. sep 2024

potrebujete potvrdenie od riaditeľky, že je MS zatvorena a s tým pojdete na SP aby ste mohli čerpať OCR. Alebo sa dohodnite s detsskou lekarkou na ocr