Ahojte, ako postupovať ak máte skúsenosť. Sestra kupovala byť cez realitku, na obhliadke bolo všetko v poriadku, pekný, čistý byt, bola tam tri krát pred kúpou.
Ubehli cca dva týždne, začala sa sťahovať a z umývačky, z linky začali vyliezať chrobáky, podľa Google lens je to buď šváb alebo rus domový, priložím foto. Určite sa tam neobjavili zo dňa na deň. Riešiť rovno deratizaciu alebo nejak konfrontovať bývalých majiteľov? Je z toho zúfalá
cim skor to deratizuj niecim a budes mat snad pokoj. Inak ak ti to vyslo z umyvacky, nechcem si predstavit tu hygienu predosleho majitela...
Ak sú to šváby.tak musia deratizovat naraz celý panelák.s hygienou bývalého majiteľa to nič nemá.ak tam pred kúpou nebýval ani o tom nemusel vedieť.
jo este som zabudol, pokial nie je exaktne vymenovane aj prislusenstvo bytu v zmluve, tak riesit hmyz z neho vychadzajuci ani nemas sancu napadnut ako nedostatok, lebo nebrani v uzivani nehnutelnosti a je to spotrebna vec ... kopec ludi minimalne el.spotrebice automaticky vyhodi, ked kupi byt a sa tam vyskytuju.
ak ma peniaze, okrem deratizacie by som uvazovala o vymene celej kuchyne...
No ono to ide cez stupačky čiže určite s tým nie je problém iba v jej byte... :/ hygiena predošlých majiteľov vyzerala v poriadku, vravím byt bol čistý
tak potom to nahlasit spravcovi baraku a nech vykonaju komplet v celom baraku dezinsekciu a mozno aj deratizaciu, aby ten hmyz nesli zrat nejake mysi.
ked to chodi cez stupacky tak treba kontaktovat domovnika ze je problem a ak to bude vo viacerych bytoch nebolo by odveci to dat deratizovat cele naraz
Dezinsekcia okamzite celej bytovky, opakovane
Nedajú sa dočasne predpokladané miesta prieniku hávede nejako zatesniť, resp. revízny otvor do šachty stupačiek solídne zasieťovať? Aspoň by bolo na čo potom striekať insekticídny sprej. Jasné že to nie je trvalé riešenie, ale nejako tam do definitívneho riešenia (celková dezinsekcia domu) fungovať musíte.
ako pisu, to pravdepodobne nebude problem LEN toho bytu. ci sa to da nejak napadnut neviem, ale spravca jej vie dat info ci sa to v minulosti riesilo na schodzach, a teda je to uz znamy problem, ktory vam zatajili. preto je dobre sa zaujimat aj spravy z byt.schodzi ked kupujeme byt - vela to napovie aj o dome ako takom aj o jej obyvateloch, ze co riesili posledne roky. jednoznacne ale treba deratizovat celu bytovku a piste spravcovi cim skor
Ja som mala v práci opakovane rusa domového, ale miestnosť bola tip top, hygiena dokonalá. Viackrát postrekovali a aj tak občas vyliezali ani neviem odkiaľ...
urcite deratizovat... a ci konfrontovat byvaleho majitela a RK?: co maju uvedene v zmluve? Nie nahodou, ze kupuje byt ako stoji a lezi (standardna formulacia, ak si zmluvu pred podpisom nedala zrevidovat advokatovi, na 99% sa podpisom zmluvy vzdala vsetkych zaruk a nevymoze nic). Na posudenie ale treba poslat zmluvu nejakemu advokatovi - napr. aj do pravnej poradne tu na MK.