Mamičky želám pekný deň.Začnem takto:s prvým partnerom som otehotnela,mala byť svadba ale týždeň pred ňou zdrhol,syna som vychovala sama.nikdy som otca dieťaťa nekontaktovala,nežili sme spolu,otcovstvo priznal dobrovolne,čiže je aj v rodnom liste syna.otec a syn nikdy sa nevideli,s bývalou svokrou som v kontakte,už 17 rokov,tolko má aj syn.výživné od otca som nikdy nevidela,platil mi za neho štát,ale stala sa taká vec,že pred mesiacom mi prišla s kriminálky správa,že otca dieťaťa našli mrtveho v polskej republike,a to ešte v máji tohto roku,čiže som sa to dozvedela 4 mesiace po jeho smrti!!!!!!nedala mi vedieť ani svokra,ani iné úrady.čo sa týka náhradného výživného,na úrade práce mi ho zastavili,pretože za mrtveho štát platiť nemôže.a výživné čo mi už poslali do septembra musím vrátiť,nakolko som neinformovala úrady o jeho smrti.no informovať ma mali oni,že je mrtvy.nakoniec vysvitlo,že úrad práce,ani exekútorka ktorá mi výživné od otca dieťaťa vymáhala,nemá info o jeho smrti!!!!!!nikde nie je žiadny záznam.bývalej svokre som volala,že áno,pochovali ho atd.ale úmrtný list nemá ani ona ani ja.tak sa preto pýtam,prečo mi zastavila vyplácanie náhradného výživného,ked nemala úradníčka úmrtný list,iba uznesenie,ktoré som jej predložila,že ho našli mrtveho???!!!to mám syna poslať aby sa išiel pásť,do školy chodil na bycikli????kým vybavím sirotský potrvá to aj pol roka,lebo ešte stále dávam dohromady potvrdenia a doklady,ktoré potrebujem k žiadosti.no ale nechápem,prečo mi zstavila to výživné bez úmrtného listu?!viete sa mi k tejto téme vyjadriť????dakujem.
môžte mi poradiť? Ex manžel zomrel pred dvoma týždňami v čr ale národnosť ma sk, ako sa dostanem k úmrtnému listu? Musím pozastaviť náhradné výživné a vybaviť pre dieťa polosirotské. Jedny mi vravia že vydanie úmrtného listu z čr trvá dlho, iní vravia žiadať na osobitnej matrike. Prosím ak mi vie niekto poradiť budem vdačná. S jeho rodinou sa komunikuje velmi ťažko.
@iwkac no ako... je mŕtvy je? je... myslím, že je úplne jedno, akou formou si to oznámila... a ako prečo by ti mali vyplácať naďalej výživné - aby si mohla potom viac vracať?
a čo sa týka poznámok o tom, či sa tvoj syn má ísť pásť alebo chodiť do školy na bicykli - ako nehnevaj sa na mňa, naozaj žil celý čas len z náhradného výživného?? tvoj nový partner rozdeľuje synov na "tvoj syn a náš syn"? chápem, že tie peniaze ti pomohli a chápem aj to, že teraz ti budú chýbať, ale jednoducho je mŕtvy, s úmrtným listom alebo bez neho...