Ahojte mamičky,
potrebovala by som radu. PO 6 rokoch materskej dovolenky nastupujem opäť do práce.
Chcela by som sa spýtať a zároveň sa informovanosť ako to chodí, keďže som už dlhšie nebola v práci. Pri nástupe mi riaditeľka povedala, že by odo mňa potrebovala nasledovné dokumenty. Posledný zápočtový list, ten som odovzdala no je starý 6 rokov, z práce čo som naposledy pracovala. Ten môže byť? lebo ja iný zápočtový list nemám. V novej práci chce účtovníčka posledný zápočtový list, aby mohla vypracovať pracovnú zmluvu.
Pracovala som počas materskej na dohodu ale keď mi dohoda skončila, tak som nedostala zápočtový list.
Zamestnávateľ si nejako overuje, kde som pracovala pred nástupom k nemu?
Dakujem krásne 🙂
@hradnapani lebo pani riaditeľka sa pýtala vi mám aj ten zápočtový list vo som bola na dohode počas materskej dovolenky.Vravím že nemám lebo som žiaden nedostala. Bola to len dohoda žiadna pracovná zmluva. Tak super ste má potešili som si myslela že budem za trosku keď im sám ten 6 rokov starý započítal.
@denisse1311 "Po skončení dohody je zamestnávateľ povinný vydať zamestnancovi potvrdenie o zdaniteľných príjmoch zo závislej činnosti. Zamestnávateľ nie je zo zákona povinný vydať zamestnancovi potvrdenie o zamestnaní a pracovný posudok po skončení dohody."
Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po... © Podnikajte.sk
to potvrdenie o zdanitelnych prijmoch, to je pre potreby danoveho priznania. To potvrdenie o zamestnani, to je ten zapoctovy list.
@hradnapani Dakujem potvrdenie o zdaniteľných príjmoch mi moni dane ale zápočtový list nie
@denisse1311 pri dohode sa nevystavuje zapoctovy list
@anos18 jej vážne? Tak mi odhlalo ja som di už myslela že mna budú z novej prace naháňať a bombardovať ale ja som ten zápočtový list pri dohode môžu nedostala
@denisse1311 vážne,dohodarovi sa vystavuje len potvrdenie o zdaniteľných príjmoch
ved samozrejme ze ten co mas 6 rokov stary, ked to bolo tvoje posledne zamestnanie. Ak si odvtedy nepracovala, nemas mat aky iny zapoctovy list.