Zaplatený tovar neprišiel a nechcú mi vrátiť peniaze

berus222
5. okt 2010

Chcela by som sa opýtať, ako mám postupovať? Pred 2 mesiacmi som si cez internet objednala a hneď zaplatila tovar. Po 3 týždňoch, som im písala, že ešte ho stále nemám, či na mňa nezabudli. Odpísali, že ešte registrujú moju objednávku a že tovar pošlú hneď, ako ho budú mať na sklade. Po 6. týždňoch som im napísala, že odstupujem od objednávky a že chcem vrátiť peniaze. Minulý piatok som im zase volala aj písala, že nech mi vrátia peniaze, ale neozvali sa ani raz.

tin007
5. okt 2010

@berus222 pozri si ich obchodne podmienky (co sa tyka terminov dodania, ci ich maju vobec definovane). ak ich nemaju, tak im posli doporucenou postou odstupenie od objednavky a vyzvi ich, aby ti do 7 dni previedli peniaze spat, inak ich budes zalovat. ak ti prachy nevratia, tak ich zazaluj a ziadaj vydanie bezdovodneho obohatenia

berus222
autor
5. okt 2010

@tin007 praveze v obchodnych podmienkach maju, ze tovar dodaju do 2-3 tyzdnov, co najskor, ked ho budu mat na sklade. ale 2 mesiace je uz moc. 😠

tin007
5. okt 2010

@berus222 to odstupenie od zmluvy si riesila mailom, alebo listom?

berus222
autor
5. okt 2010

mailom, ale dnes som poslala aj listom doporucene

tin007
5. okt 2010

@berus222 no tak pockaj na tu lehotu, ktoru si uviedla na vratenie penazi a potom mozes bud rovno podat zalobu na sude a ziadat o vydanie platobneho rozkazu, alebo im poslat napr. este jeden list a sucasne dat podnet na setrenie soi.

berus222
autor
5. okt 2010

@tin007 ok dakujeeeem

e_kociky
6. okt 2010

@berus222 odstúpenie od zmluvy je platné aj v prípade, že je zaslané mailom - písomne. Ale určite si nič nepokazila, ak si si to poistila ešte poštou... Sú povinný ti vrátiť plnú sumu, ak ti tovar nedodali.

marcsi10
20. okt 2016

Ja mám podobný problém ,tiež som si objednala tovar,za ktorý som aj zaplatila avšak údajne kvôli akémusi výpadku systému do dnes nemám ani objednaný tovar a ani nevrátili peniaze.Keď im zavolám počúvam len "Majte strpenie ,pracujeme na tom, stále pýtajú potvrdenie o zaplatení tovaru,len sa vyhovárajú na banku ,banka zase na nich. Po dlhom čase autorizovala banka platbu a teraz obchodník tvrdí,že im žiadne peniaze neprišli na účet.Dokonca mi poslali mail,že medzi časom zrušili moju objednávku. Je to známa firma,akreditovaný internetový obchod ,doteraz som mala s nimi len dobré skúsenosti.