Zaplatenie štátnej dotácie

6. apr 2022

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, či je ok, ak od nás firma po namontovaní TČ, a zaplatení kompletnej sumy podľa CP môže žiadať zaplatiť faktúru vo výške dotácie na TČ? Zrazu nám zaslali podpísať nejakú zmluvu o "finančnej zabezpeke" a žiadajú od nás zaplatiť celú dotáciu, že keď firme dotácia príde, vrátia nám peniaze. Žiadna firma, v ktorej sme sa boli informovať to takto nerobí. Dokonca ani naša firma nikdy nič také nezmienila, v každej CP sme mali položku dotáciu vždy odcitanu... Máme hlavu v smútku, bývanie si riešime z vlastných zdrojov a proste nemáme už 3500€ na to aby sme to zaplatili a pôžičku nám nikto nedá.
Samozrejme, v tej zmluve majú uvedené, že ak sa náhodou výška dotácie zmení, budeme ju musieť doplatiť, prípadne, ak tu dotáciu nevybavia, tie peniaze nám prepadnú.. od začiatku hovorili, že je to v ich réžii, všetko si vybavujú oni...ako postupovať? Ďakujem za vaše skúsenosti prípadne za ďalšie informácie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. apr 2022

@viestta práveže sme nemali žiadnu zmluvu o dielo ani nič, proste sme len odsuhlasili sumu CP, ktorú nám zaslali mailom, prišli, pomerali, urobili, zaplatili sme.. potom keď došlo TC tak zase prišli, zapojili, vyskúšali, vyplatili sme zvyšok.(robili nám komplet kúrenie, vodu a odpady) Nebol s ničím problém ani na ich strane,čo sa týka práce, ani na našej, čo sa týka platenia. Toto sa mi nejak nepozdáva. Možno sme aj my urobili chybu, že sme nemali žiadnu zmluvu o dielo, len tu ich CP.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. apr 2022

@viestta áno, na všetko, čo sme im zaplatili nám zaslali faktúru a máme samozrejme aj doklad o prevode. Aj som si myslela, že nás toto neminie..😓 ďakujem ti za pomoc

jaga18
6. apr 2022

Áno, aj my sme tak platili, keďže dotácia je istá až vtedy, keď ti ju vyplatia... Museli sme vyplatiť celú sumu, následne nám dotáciu vrátili. Susedom dotácia už neprešla napríklad...

autor
6. apr 2022

@jaga18 a boli ste na to vopred upozornený? Lebo my nie, od začiatku sme sa pýtali na dotáciu a že je to jasná vec..proste 3500€ je strašná pálka, absolútne sme s tým nerátali, nikto ani pol slova nepovedal o tom, že to bude treba zaplatiť a potom ak, tak že vrátia peniaze..

jaga18
6. apr 2022

Áno, vedeli sme to. Žiaľ, mali vás na to upozorniť, keď to majú takto nastavene. Vo vašom prípade to nie je férové jednanie.

adka13
7. apr 2022

Tiež sme to tak mali s TČ a dotáciou, vyplatili sme plnú sumu firme a ona nám potom preposlala tú dotáciu. Keďže sme si to všetko vopred naštudovali, priamo sme sa ich to pýtali, či to naozaj tak prebieha, čo nám potvrdili, na advokáta by som toto nedávala. Držím palce