Mate prosim skusenosti s preclenim tovaru objednavaneho z iherb.com? Vybavili ste si to osobne, alebo prostrednictvom prepravnej spolocnosti DHL? Dakujem za Vase rady, skusenosti.
DHL vsetko vybavi za teba, presne ti napisu co k colnemu konaniu potrebuju. V akej hodnote mas objednavku?
pár týždňov dozadu som objednávala z iherb. Nad 22€ sa platí DPH (vrátane poštovného). Mala som objednávku pod 22€, no aj tak ju zastavili (prišiel mi list). Poslala som im email s výpisom z účtu, paypalu a screen objednávky (objednaný tovar, cena a poštovné). Na druhý deň mi to poslali, nič som nedoplácala, keďže šlo o sumu pod 22€.
@karotkajarna naozaj tam zaratavaju aj postovne? Ved postovne je okolo 9 €, co je dost ....neplati to tak, ze objednany tovar ma byt do 22€?
@balsamea 83,- eur. Viem ze ma neminie dan a clo, ale 18,- eur za vybavenie zo strany DHL sa mi zda vela ☹ Preto som zvazovala ze si to vyriesim sama.
@lupienkova to je riadna palka, este nedavno to bolo zadarmo pri zasielkach pre osobnu spotrebu. Mozes si to kludne vybavot aj sama, len tam musis ist osobne, priprav si fa alebo potvrdenie objednavky z iherbu - to by malo byt aj v balicku ale pre istotu, a aj vypis z uctu kde je vidiet zaplatenu sumu. Nic viac k tomu nepotrebujes. Prides na colnicu odovzdas papiere, vypocitaju dan a zaplatis, je to 15 min zalezitost. Teda za predpokladu, ze to nie je tovar na podnikanie lebo toto uz sama nespravis ak s tym nemas skusenosti..
@simsalabim podľa mojich informácií, je to s poštovným, ale môžem sa mýliť. 🙂 Na iherb sú niektoré produkty označené ako "shipping saver", znižuje to cenu poštovného alebo je poštovné úplne zdarma (čo bol môj prípad).
ahoj objednavam pravidelne ale do 30 euro tusim je bez cla cize obednavam po mensich objednavkach . platila som raz clo lebo som presvihla limit a nasrata som bola lebo to bolo skoro 20 eur navyse.