Dobrý deń,
je tu niekto, kto podával trestné oznámenie na nemocnicu/pôrodnicu za zanedbanie zdravotnej starostlivosti? Ak áno, prosím napíšte prečo a ako to dopadlo. Zvažujem žalobu, pretože môjmu vtedy čerstvo narodenému synovi zlomili nohu- stehennú kosť. Gynekologické oddelenie prisahá, že pri pôrode sa to určite nestalo, na oddelení šestonedelia tvrdia, že tam tiež nie a na Jiske, kde som s ním potom ležala 3 týždne, povedali, že ho na svietenie ( žltačka) už takto doviezli. Uzavreli to tým, že vôbec nevedia, ako sa to mohlo stať, že sa proste obćas stávajú aj takéto nevysvetlitelné záhady, če je teda pekná blbosť, pretože stehenná kosť je najsilnejšia kosť v tele, u dospelého vraj dokonca pevnejšia než ocel. Do toho sa počas hospitalizácie pridružili ďaľśie problémy s hlavičkou ( zväčšené postranné komory čiže otok mozgu, krvácanie do mozgu + krvné zrazeniny ) čo oni prisudzujú k pôrodu, no ja si myslím, že im spadol. Preto prosím, ak máte niekto skúsenosti so žalobou, alebo niečim podobným, napíšte, nech viem, od čoho sa mám odraziť a načo pripraviť. Ďakujem za každú reakciu.
Povyhrazaj sa medializáciou prípadu a veci sa začnú hýbať, nijaký primár oddelenia nebude chciet mat maslo na hlave
1. Podaj pisomnu staznost namocnoci
2. Podaj staznost na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou
3. Podaj treatne oznamenie bud na policii alebo na sude
Nevysvetlitelne zahady neexistuju.
@trgypadl pôrod trval 6h, na prvorodičku rýchly, rodila som prirodzene, bez utlmovákov a urýchlovákov, hlavičkou dole, ozvy a všetko v pohode, len som ho trochu dlhšie vytláčala, cca 25 min, mal 2x otočený pupočnik, ktorý okamžite odmotali, apgar 10,10,10
@pribinak oni už posratí sú, teda boli, pretože keď som sa začala nato pýtať, zvolali konsílium všetkých primárov pôrodnice, hlavných doktorov, pôrodnej asistentky, ktorá ma rodila, s prednostom celej pôrodnice na čele, 2h mi tlačili do hlavy, že nevedia kedy,kde a ako sa to stalo a uzavreli to tým, źe je to nevysvetliteľná záhada-kreténi, ale že sa budú o malého nadštandartne zaújmať. A prd samozrejme, v utorok tam idem na až druhú kontrolu. Síce sú to už 3 mesiace od toho, no prvý mesiac skoro celý, sme boli na Jiske a potom som sa hlavne starala o drobca a modlila sa, aby sa zo všetkého čo najrýchlejšie dostal a na nejaké súdy som ani nepomyslela. Teraz je už drobček na tom celkom dobre, aj keď nožičku dolámanú ešte má, no a ja konečne začínam uvažovať, či to mám, alebo nemám riešiť.
@zeriempizzu ďakujem, žijem v Cz a aj sa to tu stalo, no myslím, že tu to bude rovnaké ako na Sk.
@narayan aha tak to neviem potom, v ceskom systeme sa navyznam, ale asi to bude podobne. Urcite zacni pisomnou staznostou nemocnici nech mas od nich pisomne odpoved.
@zeriempizzu ešte to pozisťujem, ďakujem 😉
@trgypadl 3670g/53cm
Koly comu ste boli mesiac na JIS? apgar 10 10 10 - uplne zdrave dieta.
@trgypadl tlačila mi len asistentka jednou dlaňou, nebolo to ako keď skáču po bruchu, keď hlávka vyšla, ona homza ňu len poťiahla a maly vykĺzol. Zaújmavé eśte je, že tie hematomy a vnútrokomorové krvácanie mal na pravej strane mozgu a zlomenú pravú nohu, náhoda?? Na zlomenimu prišli na 2. deń, dovtedy nić, žiaden opuch, malý bol úplne normálny, plakal najmenej z detí, čo sme boli na izbe, pri vizitách si doktorky tiež ničoho nevšimli, len zrazu ho odviezli ten druhý deň na kontrolu kyčličiek a potom na svietenie na Jisku a odťiaľ asi za hoďku za mňou prišli dve doktorky a povedali mi, čo sa stalo, že pod lampou si všimli opuchu nožky a že mu ju zrengenovali a bum, už to bolo. Tie problémy s hlávkou zistili až na nejaký tuším piaty deň. Je možné, že ak by sa to všetko stalo pri pôrode, že sa nato prišlo až o 2dni nožka a hlávka ešte neskôr? Smiem sa spýtať? Si doktorka? Či?
@natalka13 malý mal sádru od pasu dolu, bolo ťažké s ním manipulovať, plus mu robili veľmi veľa vyšetrení tej hlavičky, a chceli ho mať pod dohľadom,preto sme tam zostali. Ono by bolo pre mňa komplikované sa o neho vôbec s tou sadrou doma starať, no a dochádzať do nemocky obdeň na vyśetrenia, keď som ho nemohla dostať ani do autosedačky, bolo nereálne.
takze ste tam ostali koly tej nozke. stehenna kost boli,ked je zlomena, takze ti museli povedat ze ho davaju na RTG, sadrovat.......
@natalka13 o prvom rengene som nevedela, možno nechceli plašiť dopredu. To, źe mu budú dávať sádru mi už oznámili, no a už mal aj v hlávke kanylu a dávali mu nejaký utišovák od bolesti. Len nechápem, že mu to opuchlo až tam a bolieť začalo tiež až tam. Po dvoch dňoch od pôrodu.
uffff, niekomu tam podla mna spadol ☹
drzim palce aby bol zdravucky.
@narayan ahoj,ako si rodila,aky bol pribeh porodu?