Zamlčanie dedičstva

davidbodnar
17. mar 2016

Mal by som k vám otázku ohladom dedicného konania.

Zdedil som na Slovensku po mojom starom otcovi ale zijem v zahranicí.

Dobry den vám prajem!
Mal by som otázku , 28,01,2016 mi zomrel stary otec.
To ze bolo decicne konanie som sa dozvezel asi tyzden po konaní.
Zdedili sme Ja,moja setra a moja babka (dedova manzelka) pozemky.
Moja sestra povedala notarke ze ja tie pozemky nechcem a ze ona to daruje mojej babke.
pritom ja som vobec ani nevedel ze som nieco zdedil.

Postu dostavam k mojej babke,ak oni sfalsovali moj podpis,alebo napisali splnomocnenie? tak co mozem urobit?
Preto sa pytam ako je to mozme ze niekto v mojom mene povedal ze ten majetok nechcem.
Raz sa uz stal taky prípad ze so sestrou sme zdedili po mojom otcovi dom a nejaky pozemok,ja som to daroval mojej sestre a ona mi subovala ze ma vyplati, je to uz cca 3 rok a nevidel som ani cent.
je to dost zlyy pocit ked ta vlastna rodina klame.
teraz sa tomu chcem vyhnut a preto sa pytam ze co mozem urobit teraz ak niekto v mojom mene povedal ze ja ten majetok nehcem. a nebol som povolany na dedicne konanie.
Chel by som sa opytat ze kde sa mozem informovat ohladom tychto vecí,a otom ze presne co som zdedil.

Dakujem za odpoved...

pribinak
17. mar 2016

Treba si najst právnika a napadnúť cele dedicske konanie

bonaqa2013
17. mar 2016

je tu skupina právnikov. pozri skupiny....poradia. Je to zvláštne , pretože ak si dostal predvolanie, tak zastupovať ťa nemohol nik, ak si dotyčnému nedal splnomocnenie. ak vieš ktorý právnik to rieši - spoj sa s ním.
ak starký zomrel v januári, isto to bolo dedičské konanie? Pretože nám mama zomrela v sept., koncom oktobra najstar. brat dostal predvolanie ohľadom dedičstva. Popísal tam majetok ktorý mama mala, nadiktoval adresy súrodencov a my sme boli až v januári na dedičskom konaní - kde sme už presne povedali ako sa ideme podeliť s majetkom. či to len nespisovali majetok po starkom....