Zamietnutie reklamácie

iveta7677
27. dec 2016

Kúpila som synovi na Vianoce počítač cez Alzu. Nebol práve najlacnejší. Počítač sme v predajni prebrali a zobrali domov. Spravili sme však jednu chybu, že sme ten počítač nevybalili a nepopozerali hneď či nemá nejaké vady. Na Vianoce sme totiž zistili, že počítač je poškodený, bol buchnutý. Hneď na druhý deň sme ho reklamovali. Reklamáciu nechceli uznať, lebo že vraj sme ho mali hneď po prebratí skontrolovať a reklamovať.. A následne ho poslali do autorizovaného servisu na posúdenie. Chcem sa opýtať, či máte s niečím takým skúsenosti a ako a kde by som sa mohla sťažovať resp. ako by som mala teraz postupovať. Ďakujem.

katarinadei
27. dec 2016

Skus zavolat na SOI

michaelaur
27. dec 2016

@iveta7677 my sme mali podobný problém... Kúpili sme v okay vystavený televízor,super značku,už prvý deň sme našli na ňom 3chyby a na štvrtý deň sme ho išli vrátiť, avšak známa veta... Nárok na vrátenie do 14dni bez udania dôvodu neplatí na elektroniku, ktorá má obrazovku, čiže telefón, notebook, televízor.Postup bol taký,že sme 3tyzdne nemali ani televízor a ani peniaze.Až po posúdení autorizovanèho technika nám boli vrátené peniaze.Samozrejme, clovek sa učí na vlastných chybách, ziadny vystavený kus už nekupujeme a hneď vsetko kontrolujeme v predajni a hneď skúšame. Držím palce a prajem pevné nervy.

tortickalulu
27. dec 2016

A to vadi ked je buchnuty?

iveta7677
autor
27. dec 2016

@tortickalulu to by nevadilo, len sme sa báli, že môže byť aj vnútri poškodený.

sissy27
27. dec 2016

@tortickalulu a tebe by nevadilo, keď zaplatíš 100% ceny a dostaneš za to poškodenú vec? kúpiš si deravé tričko za rovnakú cenu ako suseda bezchybné? ošúchané topánky za cenu nových? nehovoriac o tom, že ak ten comp spadol a preto je zvrchu oškretý, môže byť niečo poškodené aj vnútri a po roku im naozaj nikto neuverí, že si to nespôsobili sami a záruka padá...
áno, bežne sa predávajú aj poškodené veci, pokiaľ to nemá vplyv na ich funkčnosť, ale je tomu aj prispôsobená cena...

tortickalulu
27. dec 2016

@sissy27 kľud sestra len som sa pytala