Zamietnutá dávka v nezamestnanosti

9. máj 2022

Dobrý deň žienky,
máte niektorá skúsenosť so zamietnutím dávky v nezamestnanosti?
Ku dňu 4.4. som požiadala o pozastavenie vyplácania RD z dovodu, že od daného dátumu nastúpil na materskú otec dieťaťa. Mne počas tehotenstva skončil pracovný pomer, tak som sa od dátumu 4.4. prihlásila do evidencie uchádzačov o zamestnanie+ dávku v nezamestnanosti. Dnes mi prišlo vyjadrenie zo SP, vid. foto

slunce3
9. máj 2022

Za celý 4m. Ti platila ešte rd, ak nárok na podporu je tak bude vyplácaný až na mesiac máj, teda prvú podporu dostaneš v 6m. Za 5.m.....

huxy
9. máj 2022

Ak dobre viem, rodicovsky sa vyplaca za cely mesiac. To znamena, ze ti bude za april este vyplateny. Preto nemas narok na podporu dany mesiac.

rachel36a
9. máj 2022

Ved ti priznali davku v nezamestnanosti, ale nie za apríl, lebo tam mas este rodicovsky...budes mat narok 6 mesiacov ale az od maja

alenah31
9. máj 2022

a čomu vlastne nerozumieš? Veď RP sa vypláca za celý kal. mesiac - za 4/2022 dostaneš celý RP a od 1.5.2022 ti budú vyplácať podporu. RP a podporu nie je možné poberať súbežne.

autor
9. máj 2022

@alenah31 to som chcela vedieť, či sa bude potom vyplácať od mája ešte tých 6 mesiacov, alebo jeden je už "stratený"

alenah31
9. máj 2022

nič nie je stratené - len sa ti to kvôli RP za 04/2022 posunulo🙂

autor
9. máj 2022

@alenah31 ďakujem krásne za odpoveď 🙂

ondrej111ko
13. jún 2022

Ahojte,Vie mi niekto poradiť?1.11.2019 som sa zaevidoval na úrade práce,na koľko som nemal nárok na podporu v nezamestnanosti
dostal som SOS dotáciu 300eur.25.1.2019 som sa znovu zamestnal kde som do teraz zamestnaný vlastne len do konca tohoto mesiaca na koľko po Kovide už nemôžem vykonávať prácu šoféra MHD.Mám nárok na podporu v nezamestnanosti keď som dostal v roku 2019 tu SOS dotáciu?