Zamestnávateľ mi nechce dovoliť ísť na OČRku

macik28
22. mar 2020

Prosím čo mám robiť, zamestnávateľ mi nechce dovoliť ísť na ocr mám dve malé deti muz tiež nemôže kvôli robote ostať doma.sefka mi povie že moju robotu nemá potom kto robiť ja viem ale nie je táto situácia moja vina čo mám robiť som už zúfalá.dakujem za radu.

stormie
22. mar 2020

@macik28 ocr ti nedava tvoj zamestnavatel a ani ju neschvaluje, mas na nu jednoducho narok (ak splnas podmienky) Druha vec su vase pracovne vztahy ...

deti95060810
22. mar 2020

ísť na OČR...máš nato nárok zo zákona... Však je corona - šéfka už nemusí byť šéfkou po corone...😉

macik28
autor
22. mar 2020

@stormie ešte mám hmotnú zodpovednosť za tovar v skladoch za peniaze v pokladni a ona mi povie že keď pôjdem na ocr ona to nepreberie a nech si to dám komu chcem ja normálne nechápem ako má vydiera.

lucia147852
22. mar 2020

Inšpektorát práce

lujza123
22. mar 2020

@macik28 sefke oznam PISOMNE (email, sms, ja by som to aj poštou poslala) že si budeš čerpať OCR v dátume od - do.
Takéto vydieranie zo strany vedenia zažil asi každý, keď som bola mladšia tiež som so sebou nechala mávať. Chorá chodila do prace lebo však nemá kto robiť. Blbosť.
Pri komunikácii s nou ostaň kľudná, na ocr máš zo zákona nárok, žiadne preberanie hmotnej zodpovednosti ani kto bude namiesto teba robiť ta nemusí zaujímať, to sú otázky na personalistku z firmy, nie na teba. Povedz jej ze takéto vydieranie je neprofesionálne.
Pokiaľ ide o nejakú veľkú nadnarodnu spoločnosť vôbec ich nerieš. Ak ide o nejakú malú rodinnú firmu môžu mať s tvojim vynechanim problém, ale korporácia si poradi

ovaaa
22. mar 2020

Vypis si tlacivo OCR, ktore je na soc.poistovni, jedno posli e-mailom soc.poistovni a druhe zamestnavatelovi.Na stranke soc.poistovni mas vsetky povinnosti napisane.

macik28
autor
22. mar 2020

@lujza123 a treba napísať aj dátum dokedy budem na ocr keď neviem dokedy budú deti doma

macik28
autor
22. mar 2020

@lujza123 a mám jej všetko odovzdať kľúče aj pokladňu bez toho aby mi to teda podpísala? nechcem odísť bez jej prevzatia lebo všade som ja podpísaná mám zodpovednosť ona to potom hocikomu hodí na zodpovednosť a keď sa vrátim bude tam niečo chýbať alebo zle a bude to na mňa.a keď mi to nebude chcieť podpísať tak čo jej mám povedať že to dám na inšpektorát alebo fakt ako odísť aby som bola doma v kľude a nie sa obávať čo tam na mňa bude čakať keď sa vrátim.

evittam
22. mar 2020

@macik28 Nie dátum dokedy nepises. Neodovzdala by som nic bez podpisu.
Nechať si kluce, všetko. Ved "prikvitne" ked to bude potrebovať.

marcellka32
22. mar 2020

@macik28 úplne ťa chápem, tiež som ostala na ocr kvôli korone, mám na to nárok...tak prečo mi nadriadena vypisuje sms typu: dávam ti návrh, ak by boli školy zatvorené aj po 2 týždnoch, aby si si skúsila zariadiť a prišla do práce....sme nadnárodná firma, ona je workoholik, ale ja mám nárok na ocr...o týždeň v nedeľu ma bude zas kontaktovat kedy prídem a ja už neviem ako jej vysvetliť že som doma pretože je zavretá škola. O všetkom tomto vie.

martina1201
22. mar 2020

@macik28 na tvojom mieste by som bez podpisu nič neodovzdavala, ale ani bez zratania, lebo aj tak ti manko môžu hodiť na krk.

evittam
22. mar 2020

@marcellka32 No nijako. Proste odpis ze si doma na OCR kym neskonci karantena. Bodka.

marcellka32
22. mar 2020

@evittam kebyže ti pošlem tie sms čo mi písala keď som nastupila na ocr, a ešte teraz si myslí že od pondelka 30.3. prídem,...jej sms: dúfam že sa to po 2 týždnoch ustáli a prídeš do práce...inak som 1x v živote ocr

evittam
22. mar 2020

@marcellka32 Ved nech si mysli co chce ak si jej jasne oznámila ze budes na OCR dokedy budes musieť byt.

macik28
autor
22. mar 2020

@evittam
@marcellka32 ja to budem už tiež tak riešiť proste jej oznámim že ostávam na ocr a dovidenia toto je čisté psychické vydieranie.u nás už všetky matky sú doma ja jediná som tam ostala a to mám najmensie deti doma.keby ochoriem šéfku vtedy nebudem zaujímať ako teraz keď nemá kto robiť.

merkelica
22. mar 2020

to nie je v jeho kompetencii takze ma smolu.. a ty sa nemusis pytat, staci mu to oznamit ze ides na OCR

lujza123
23. mar 2020

@macik28 ona s tebou iba hra hru kto z koho. Máš tam nejakú kolegyňu s ktorou by ste mohli prepočítať pokladnu? Na nejaký papier napíšte stav pokladne, ona nech sa tam podpise ako svedok a toto cele dones sefke aj s papierom OCR. Ešte ju popros že nech ti teda zopakuje na video že odmieta prevziať pokladnu a nesúhlasí s OCR, zapni mobil a natáčaj. But milá, snaž sa vystupovať nekonfliktne ale sebavedomo.
Pre budúcnosť OCR, PN sa nepýtaj ci môžeš, ale oznamuj. Vtedy a vtedy budem PN, nieže prosím vás môžem ísť na pnku?

evkamotka
13. apr 2020

Všetko si nechaj (kluce) a sefke oznam ocr s info, ze na termine prevzatia sa dohodnete a ked sa doofukuje, proste vynehnes do prace aby ste si to odovzdali

macik28
autor
13. apr 2020

@evkamotka no už som na ocr a mi volala kedy prídem že si mám prísť spraviť papiere a pritom som jej všetko dala a prevzala to kolegyňa a teraz ja mám ísť robiť papiere a podpisovať veci za dni ktoré som tam ani nebola choré a už dali inzerát že hľadajú na moju pozíciu druhú.

evkamotka
13. apr 2020

@macik28 je to hrozne ale nemala si na vyber, ked dieta nemoze byt same doma, nerozkrajas sa. Teraz som na md ale tiez mam pracu, kde sa neda chybat, robim to len ja, nemam kolegynu... Uz teraz sa desim co bude, ked sa vratim a deti budu niekedy chore