Zdravim kupili sme auto na leasing, v marci sme predčasne vyplatili uver/leasing (v Hone credit) ako teraz zrusim záložné pravo na to auto? Ďakujem
Treba poslat do HC informaciu,ze ste splatitli uver, a oni vam poslu vsetky podklady na prepis
Riešila som to iste banka mi poslala papiere ze som auto vyplatila s tym som šla notarke a ta vyškrtla auto ze teda už nieje založené ale vyplatene oni maju nejaky zoznam v počítači že ked by som auto ktore nemam splatene chcela predať bol by problém takto to je naporiadku
@arexka kolko sa za to plati?
30€ notarke
Ja som mala priamo s HC auto a nikde som nic neplatila, poslali papiere na prepis auta, splnomcnenie od nich, a potvrdenie o splateni uveru....
@janka2501 dnes mi dosiel od nich list, je tam aj splnomocnenie na vymazanie zalozneho práva
Šak a s tym musíte notarovi sama si to nevymažete z registra
Ak neviete, zavolajte na info linku Hc a povedia vam
@arexka dobrý deň. Prosím vás koľko trvalo ten vymaz záložného práva na to auto? Ďakujem
@adrianaaaaa no mne notár ten vymaz zaevidoval hneď do registra záložných práv
@aandrea9 takže by to malo byť hneď plátne ? Není tam nejaká lehota kým to prejde ? Ďakujem
@adrianaaaaa https://www.notar.sk/zalozne-prava/ o lehote neviem, ale na uvedenom linku si to vieš potom skontrolovať, pripadne sa spýtaj notára. Myslím, že je to hneď v ten deň vybavené, je to notársky register takže zmenu eviduje priamo notár.
@aandrea9 super ďakujem moc za pomoc 🙏❤️
@adrianaaaaa rado sa stalo 🙂
#home credit 🙂