Zákaz vychádzania do prírody pre netestovaných

8. nov 2020

Ahojte, chcem sa prosim spytat, ci neviete nahodou ako to je teraz so zakazom vychadzania do prirody pre netestovanych? hladala som to a v najnovsich nariadeniach som uz tuto moznost nenasla. Dakujem

gabika0825
8. nov 2020

Keď si sa nebola testovať, môžeš ísť maximálne so psom na prechádku do 100m od bydliska. Alebo jedine su povolené cielené cesty, ako do najbližšich potravín alebo drogérie, lekárne.... do prírody tým padom ísť nemožete

mogaa
8. nov 2020

ani minulý týždeň neboli povolené prechádzky do prírody pre netestovaných....buď rada že ťa nečapli, bola by to drahá prechádzka😉

tslobik
8. nov 2020

Do prírody môžeš ist

ivangeline
8. nov 2020

🤣 ..ja už len toľko k tomu.

abbey1
8. nov 2020

Trest je trest! Do prírody sa nesmie! Hádam nás nebudú hýčkať. ;)

sasa1310
8. nov 2020

@tslobik do prírody bez testu ísť nemôže

lianka123
8. nov 2020

Jejda kolko zloby tu je. Uz vidim ako v lese caka policajt a ide ta pokutovat 😉 mozes kocikovat inak to je vynate zo zakazu 😉

fokuska
8. nov 2020

@lianka123 Zloba je to ked odpovies na otazku pravdivo - cize podla prislusnych nariadeni?

lianka123
8. nov 2020

@fokuska zloba je ked sa tesis ze niekto nieco nemoze

fokuska
8. nov 2020

@lianka123 A niekto sa tu z toho tesi?

autor
8. nov 2020

dievcata mozno akurat nas pan premier sa z toho tesi ;)

caroline_
8. nov 2020

Môžeš ísť kam len chceš :D

tslobik
8. nov 2020

@sasa1310 nebuď smiešna, bola som tam tri hod.ziadny človek....tak čo.... Ci budu ma po kopcoch naháňať?

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
9. nov 2020

@tslobik To, ze so bola, esteneznamena, ze je to dovolene. Hliadka ta moze zastavit aj hocikde cestou.
To je podobne ako: Smie sa kradnut? -Nie. -Ale prosim ta, ved ja som uz tolkokrat nieco ukradla a co? Nikto si to nevsimol, budu ma teraz nahanat?

caroline_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caroline_
9. nov 2020

@fokuska Lenže kradnutie je trestný čin. Nikto nemá právo si od teba pýtať tvoju zdravotnú dokumenáciu, je policajt lekár? Nie je. Ak bude chcieť dať pokutu, na ktorú samozrejme nemá právo ju dať, odmietnuť zaplatenie na mieste, a dať to na súd, ešte sa aj na neho sťažovaž že porušuje ústavu.Najlepšie by bolo si ho aj nahrávať, aj ked na to nie kazdy ma, no nastastie sa medzi nami najdu aj takí :D hlavne sa netreba bat, ludom sa da zobrat len to co si nechajú zobrat.

fokuska
9. nov 2020

@caroline_
1. Certifikat nie je tvoja zdravotna dokumentacia
2. Plati zakaz vychadzania. K nemu su vynimky. Ak nechces preukazat, ze spadas do vynimky, tak dodrzuj zakaz vychadzania.
3. Pravnici a vyjadrili, ze obmedzenie pohybu je v sulade s aktualnym stavom, v sulade s ustavou, atd.
4. Nevadi ti, ked musis v praci preukazat svoj zdravotny stav? Napr. v potravinarstve zdravotnym preukazom, pri praci s nebezpecnymi latkami, ze nie si tehotna a pod.? Je zamestnavatel lekar? Nie je, naprike tomu ma zo zakona pravo na niektore informacie.

ajka0207
9. nov 2020

@lianka123 no práveže kamarátovi sa fakt stalo, že šiel do lesa a na parkovisku policajt.

lianka123
9. nov 2020

@ajka0207 vies co, ja tiez pocujem stale o tom ako policajti kontroluju atd. Treba pouzit zdravy rozum, ked bolo cestovanie mimo okresy, stretla som vzdy niaku hliadku, mam samozrejme inu spz ani raz ma nezastavili. V mcdonalde si dokonca prisadli o stol vonku, ked sa smela iba donaska. Pocas zakazu sme fajne nakupili v nay, myslis, ze tam stal policajt? A na poriadne nakupy sme vyrazili do rakuska, tam nam aj schnitzel v restike spravili. Btw niektore restiky maju plne kryte terasy a je tam teplo. Do kidshousu ked ides nikto tam neni.
Proste treba pouzit mozog. Ked certifikat nemam, nemyslim si, ze by mi policajti dali pokutu, tych vynimiek je strasne vela.

elfi1
9. nov 2020

😀 ziadna vyhlaska ani nariadenie nie je nad Zakonom. len vo vlade to este nevedia. Ty sama musis vediet, ci si zodpovedna v prvom rade voci sebe, voci svojmu zdraviu, voci zdraviu a buduvaniu imunity Tvojich deti... Ak nemas ziadne priznaky, mozes ist kam len chces a teda kam ta pustia (do prirody nastastie nejdes cez ziadnu vratnicu) a aj policajt so stipkou rozumu to velmi dobre vie.

ajka0207
9. nov 2020

@lianka123 ako ja som v karantene, takže sa ma to netýka vôbec, len vravím čo sa stalo.

senta_sofia
9. nov 2020

Netestovani nesmeli ani minuly tyzden

sasa1310
9. nov 2020

@tslobik ty nebuď smiešna. Tiež šoférujem 20 rokov a ešte som vodičák neukazovala, lebo ma nik nestopol. To máš to isté. Ty si choď, keď chceš. Ja som len napísala ako to je, že nesmie ísť do prírody bez negatívneho testu. Z

tslobik
9. nov 2020

@caroline_ Presne.

tslobik
9. nov 2020

@sasa1310 Presne ako písala
@caroline_ a
@elfi1 Všetky nariadenia sú v rozpore so zákonmi vyšš. právnej sily a to platí aj v núdzovom stave, ktorý je mimochodom tiež vyhlás. nezákonne, lebo nie sú dôvody. Na to, aby som mala niečo osobne vykonať, musí existovať právny titul, ustanovený zákonnými ustanoveniami, voči ktorému titulu je vždy opravný prostriedok, príp. vždy existuje právna obrana. Tak isto je to aj s testovaním a sankcionovaním za nedodržanie nulitného nariadenia.

tslobik
9. nov 2020

@fokuska Tu už nič nie je v súlade s našimi zákonmi, s Ústavou ani s medzinár. právom. Tak tu nezavádzaj. A výsledok testu je zdravotný záznam, čiže oprávnenie nazrieť doň má len lekár a súd.

sasa1310
9. nov 2020

@tslobik ty si právnička?

tslobik
9. nov 2020

@sasa1310 Nie, ale právnička ma usmerňuje.

sasa1310
9. nov 2020

@tslobik tak jej odporúčam prečítať ústavný zákon ohľadne núdzového stavu a zákon 286/2020