Zadržaný vodičák

adesre
19. sep 2016

Zdravím, mam otazku...bol mi v júni '16 zadržaný vodičský preukaz za nehodu ktorú som spôsobil v marci /poškodené zvodidla, nakoľko som bol bez telefónu siel som do najbližšej dediny vyhľadať pomoc no kym som sa vrátil na miesto cca hodina moje auto uz bolo odtiahnuté PZ/-bola to moja prvá nehoda. Tým ze som si nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody mi bol o 3 mesiace na pojednávaní zadržaný vodičský preukaz na 24mesiacov a udelená pokuta 300€. Chcel by som sa spýtať ci existuje nejaká možnosť ze pri žiadosti o vrátenie vodičáku mi vyhovejú aj skôr ako po uplynutí polovici (tj. 12mes.) A či aj ak by som skúsil žiadosť podať skôr ako po uplynutí polovice mi neskor vyhovejú alebo az po roku(polovica) alebo po skončení (dva roky) Dakujem.

sissy27
19. sep 2016

@adesre nemusia ti vyhovieť ani po uplynutí polovice, a skôr určite nie...

jeennyv
19. sep 2016

@adesre pochybujem a pracovala som v autoskole, vzdy az po uplynuti lehoty a potom preskusanie sposobilosti, podla nariadenia co si dostal...

draik
20. sep 2016

Až po uplynutí polovice dĺžky trestu možno odpustiť zvyšok.

sashka22
20. sep 2016

@draik mate osobnú skusenosť? Znamy ma podobny problem a hlada niekoho kto by mu pomohol napisat ziadost.

draik
20. sep 2016

@sashka22
Píšem to z právnického pohľadu. V žiadosti je vhodné si nasypať popol na hlavu, kvetnato opísať, ako sa poučil, prisľúbiť, že predpisy bude dodržiavať, spomenúť, že VP potrebuje napr. pre výkon zamestnania atď atď. Na vrátenie nemá nárok. Či už uspeje alebo nie, pred samotným vrátením VP bude musieť absolvovať minimálne preskúšanie z predpisov.

maria900
28. mar 2023

Dobry den, v minulosti mi odobrali vodicak mal som nehodu zaplatil som pokutu, odisiel do zahranicia, teraz po 13rokoch som sa rozhodol ziskat vodicak spat, na dopravnom mi povedali ze musim este raz do autoskoly , zajtra som mal mat skusky uz, a dnes mi zavolali z autoskoly ze skusky nebudu kedze ja uz jeden vodicak mam ... viete mi niekto poradit ?

draik
28. mar 2023

@maria900
Podstatné je, na ako dlho ste mali zadržaný VP. Možno stačila len skúška z predpisov.