Moj biologicky otec zomrel pred 6rokmi,nikdy som ho nevidela,nezaujimal sa neplatil nic
Prosim vtey mi prisiel papier ohladom dedicstva kedze spm bola velmi mlada a nikto mi nepovedal co mam robit papier som doslova odhodila lebo som s nim nechcela mat nic ....
Zial mala som vtedy odmietnut dedicstvo..to som neurpbial
Tera mi prisiel papier ..ze mal vela dlhov ...xp sa da robit? Samozrejme pojdem z apravnickou...je mozne nejako tovyriesit a nic neplatit?
Ale ved zo svojich penazi predsa nebudes nic platit. Za dlhy je dedic zodpovedny len do vysky dedicstva. Priklad: dedičstvo po nom bolo 1 000 eur, dlhy su 5 000 eur - ty ponuknes veriteľom tych 1 000 eur, co si zdedila, a dovidenia, zo svojho nedoplacas nic. Ak bolo dedicstvo 0, tak uz vobec nic neriesis.
@eleanor2510 joojmne dosiel dnes papier ze dlhoval 128000 a mal majetok okolo 800e....ja som z tpho uplne...
@mk1111111111 zevraj ked mi prisiel papier a neodpobedala som nan tak som ho tym prijala....vsetci ostatni sa ho vzdali papierovo...ja som mala vtedy zdravotne problemy a to najmenej co som riesila bolo toto ... :/
Občiansky zákonník, Prechod dlhov §470
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
Nemas co byt z toho uplne. Precitaj si Obciansky zakonnik alebo chod za pravnikom. Opakujem, ked mal majetok 800 eur, tak akekolvek dlhy sa platia z tych 800 eur a TY NIC NEDOPLACAS ZO SVOJHO. Dedic nemôže byt znevyhodneny dedicstvom. A do buducnosti - aj ked mas akekolvek problemy (predtym si pisala, ze si bola mlada, teraz uz zdravotne problemy), ziadny uradny papier sa len tak nehadze do kosa, problemy sa neriesia same od seba. Vidis, ze potom stresujes. Ale po treti raz a naposledy - stresujes zbytocne
ale nezúčastniť si sa nemohla len tak, bola by si predvedená, alebo sankciovaná
V prípade, že by ste sa ako predvolaný účastník konania na prejednanie dedičstva po poručiteľovi nedostavil, notár ako súdny komisár, Vás môže dať predviesť v súlade s ustanovením § 101 Civilného sporového poriadku, poprípade uložiť Vám iné poriadkové opatrenie (napr. poriadkovú pokutu) v zmysle ustanovenia § 102 Civilného sporového poriadku.
Bola si vtedy plnoleta?
Napis do skupiny:
https://www.modrykonik.sk/group/1900/