Zabudla som ísť na úrad práce

4. mar 2024

Babenky, dnes som sa zabudla ísť hlásiť na úrade práce .. neviem, akým dôvodom som si poplietla dátum, no stalo sa.
Som na úrade práce už pól roka, vždy chodím včas, dá sa povedať, že v deň hlásenia, čakám v chodbičke medzi prvými, spolupracujem s nimi tak, že buď donesiem potvrdenie na papieri o hľadaní zamestnania alebo reagujem na prac. ponuky cez Služby Zamestnanosti .. urobila som tak aj včera, čiže .. tento mesiac mám splnené, avšak nedostavila som sa na danné miesto + pani úradníčka, ku ktorej som priradená je moja suseda, naozaj dobré a milé žieňa, avšak mám čo-to strach z toho, čo mi môže zajtra na moju nezodpovednosť povedať.
Mám povedať pravdu, vyhovoriť sa na to, že mi nebolo dobré alebo ma zachráni len PN?

alickapusinka
4. mar 2024

Môžu ťa aj vyradiť preto že nespolupracuješ s úradom práce a v tom prípade si musíš platiť ZP ako samoplatca 6 mesiacov. Teraz to išlo hore takže ak ťa vyradia tak každý mesiac 97,80 eur .Na to že tvoja suseda tam robí a je dobre žieňa by som sa absolútne nespoliehala.

autor
4. mar 2024

@alickapusinka Viem ako to chodí a aj viem, čo by som musela robiť, ak by ma vyradili. Len by ma skôr zaujímalo, že pokiaľ mám tú svoju „úlohu“ čo sa týka úradu splnenú, tým mám na myslí to, že potvrdenie o hľadaní zamestnaní na tento mesiac mám, neberú to do úvahy?

pribinak
4. mar 2024

Určite by som to riešila PN. Jedna vec je fajn suseda, druha vec sú predpisy v práci
Takze PN

autor
4. mar 2024

@pribinak A neberie sa do úvahy ani to, že na dnešný mesiac potvrdenie o hľadaní zamestnania mám? Posielala som to včera.

pribinak
4. mar 2024

Však sa opýtaj susedy. Dá ti úplne presne info

januska12323
4. mar 2024

Nemáš splnenú povinnosť keď si neprišla ani sa neospravedlnila. Teraz nestačí povedať pardon zabudla som, potrebuješ nejaký doklad prečo si nemohla prísť.

martina87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavomira236
5. mar 2024

Nesplnila si si povinnost. Ja som tiez bola sa hlasit doniesla vypisane tlacivo ale musela som ist este aj ten mesiac na pohovor na urad prace..

alickapusinka
5. mar 2024

To asi každý musí nosiť raz mesačné. Ale ak máš ísť priamo do firmy tak ak TI povedala v ten deň konkrétne tak tam musíš ísť v ten deň nie na druhý.

mogaa
5. mar 2024

No lekárka ti ale PN spätne nevypíše, takže PN ti nepomôže......

jela9
12. mar 2024

Ako to dopadlo? Vyradili ta? Mne sa dnes stalo to iste 😅🙈

pundulka69
14. máj 2024

@jela9 ahoj...asi dost stará téma,ale ako si prosím ťa dopadla na ÚP?Mne sa stalo to isté,ja som bola v Tom,že mám ísť zajtra na podpis a pritom som mala ísť v pondelok,všimla som si to až dnes podvečer,keď som si chystala veci do kabelky...strašne sa bojím,že ma vyradia z evidencie 😓

jela9
15. jún 2024

@pundulka69 a nevyradili, že 😁 prepáč, čítam až dnes. Ospravedlnila som sa, nič sa nestalo. Že 1 deň sa stane. Keby to bolo vraj viac dní, vtedy by ma vyradili.

pundulka69
15. jún 2024

@jela9 nevyradili,ale musela som doniesť od detskej lekárky očr na dieťa.😅

jela9
20. jún 2024

@pundulka69 to važne??? 🤯 a koľko si meškala?