Zabavenie cudzieho majetku exekútorom

nibiru
7. okt 2011

ahojte potrebovala by som poradit kamoka žila v prenajatom byte s priatelom mali spolu dieta no on sa odstahoval a vcera mu prisel list obyc.listova zasielka od exekutora kedze nevie kde je obcas dojde kuknut syna tak list otvorila skoro ju porazilo bolo tam ze 18.10 poobede urcena hodina dojde exekutor s policiou zabavit majetok ak nebude doma odvrtaju zamky a zabavia vsetok majetok ma na to pravo?ved on tam nebyva,nema trval ani prechodny pobyt najomna zmlua je pisana na nu majetok je prenajimatelou a zariadenie pre syna jej.musi exekutora pustit dnu s expriatelom neboli ani len druh družka okrem dietata nemaju nic spoločne ako sa ma branit ked dojde exekutor s policiou to ma doma cakat co ak pojde zo synom von to exekutor na cudzom byte naozaj moze vyvrtat zamky??

nibiru
autor
7. okt 2011

zabavenie cudzieho majetku exekutorom 🙂

cigaretka5
7. okt 2011

@nibiru No porad kamoske 🙂 hlavne nech s exekutorom komunikuje, do 18 je este cas a v obalke urcite aj spatna adresa na exekutora. Takze by mala zdvihnut telefon alebo ctene pozadie dohodnut si s exekutorom stretnutie a vsetko osobne prebrat. Ono exekucny titul exekutor vydal na zaklade niecoho a to by mala zistit na zaklade coho . Postup pri exekucii je taky ze sa najskor siahne na peniaze- teda ucty v bankach az potom sa pristupi k zhabaniu majetku a jeho spenazeniu. Takze toto nie je zaciatok procesu ale uz niekde jeho polovica .
A skym je spisana zmluva o prenajme nehnutelnosti, medzi kamoskou a kym? je to mestky byt alebo sukromny?

sisaha
7. okt 2011

@nibiru jasne, ze nemoze... To by som chcela vidiet ako pride policia vrtat zamky v cudzom byte... Ja si skor myslim, ze ten exekutor to rozposielal na vsetky mozne adresy, ktore su mu zname. na jej mieste mu zavolam a informujem ho o tom, ze sa odstahoval, ze k bytu nema ziadne majetkove pravo a nech si ho hlada inde.

nibiru
autor
7. okt 2011

@cigaretkato5 je sukromny byt zmluva je s prenajimatelom na jej meno on tam bo len ako spolubyvajuci ona vedela ze mal exekuciu ked pracoval stahovali mu ju no potom sa rozisli on zmenil zamestnanie bol na urade prace no ani necakala ze nieco dojde na jej adresu on nema adresu udanu ani v obcianskom ma len bratislava -petrzalka no predtym v robote uvadzal kde byva ,,,
@sisaha tak uz som jej pisala sms nech tam v pondelok zavola

sisaha
7. okt 2011

@nibiru tak tak, urcite mu treba zavolat a vysvetlit situaciu. Ale exekutor si zasluzi pochvalu...nie kazdy takto hlada neplaticov.. 😉

nibiru
autor
7. okt 2011

@cigaretka5 exekutor je z michaloviec a na to aby za nim sla nema peniaze kedze je s malym sama .....

nibiru
autor
7. okt 2011

@sisaha no tam ide o strasne velke peniaze splatenu mal 1/3 potom prisiel o pracu a nastali problemi volakedy podnikal s bratrancom ten sa nabalil a zduchol zo vsetkym no vsetko bolo pisane nanho este stale sa sudia a to je na velmi dlho no veritela to nezaujima chce svoje peniaze a kedze exekutor ma 20%proviziu ani sa necudujem ze ho nahana su to si tisice €.

cigaretka5
7. okt 2011

@nibiru no prepac ale vzdy je lepsie sa spojit aspon teefonicky ako cakat na zazrak

pici
7. okt 2011

@nibiru suhlasim so @sisaha.. je to nelogicke.. ak je na tvojho ex exekucia mozu siahat len na jeho majetok, na majetok ktory je na jeho meno. to by exekutor mohol dojst hocikomu zabavit jeho majetok za cudziu osobu... zavolaj si tam. vy nie ste vo svojom byte.. teda kamoska... ale v podnajme... tym padom by chceli tretej osobe zabavovat jej majetok co je nezmysel...

nibiru
autor
8. okt 2011

@cigaretka5 v pondelok mu zavola ale co keby tu obalku neotvorila? co keby dosla doporuene?v poctate ani nemala na to pravo mna len prekvapilo to a chcela som vedet cui si moze take nieco exekutor dovolit kedze ten clovek v tom byte nemal ani trvaly pobyt ani prechodny a v poctate kamoska s exekutorom nema nic spolocne.

martina2001
8. okt 2011

@nibiru nemá nato právo ako písala sisaha, exekútor môže siahnuť iba na jeho majetok, jednoducho mu vysvetlíš že tam nebýva a nie ste a ani ste neboli majiteľmi bytu a nevlastnite ani žiaden hnuteľný majetok spoločne nadobudnutý. A odkiaľ došiel na tvoju adresu? on ju musel udať, prípadne ju musel poznať navrhovateľ exekúcie.

martina2001
8. okt 2011

@nibiru ak je z Mi napíš meno exekútora a poviem ti aká je s ním reč

nibiru
autor
8. okt 2011

@martina2001 kamoskinu ved to ona sama netusi ale v predodlej praci mal uvedenu ako korespondencnu adresu tam kde byvali spolu no v tej praci nieje uz vide polroka bol nezamestanany odstahoval sa a ona nevie kde teraz presne robi a byva obcas pride pozriet syna.peniaze nanho jej dava na ucet.

martina2001
8. okt 2011

@nibiru nech to povie exekútorovi a on si to overí, kde je, čo je a má to vyriešené

nibiru
autor
8. okt 2011

idem jej zavolat dakujem.
@martina2001

nibiru
autor
8. okt 2011

@martina2001 exekutorsky urad michalovce mgr.Marcela Zummerova kpt.Nalepku 22

martina2001
8. okt 2011

@nibiru tam sa to dá v poho dohodnúť, je síce odmeraná celá kancelária, ale vysvetli to , nech povie že pracuje, ale nevie kde a ani si to už overia cez sociálku

cigaretka5
8. okt 2011

No podla mojho skromneho pravneho nazoru existuje dovod preco exekutor dorucil obalku kam dorucil. Ono je ale tazko predpokladat, kedze podla mna ani ty nemas vsetky informacie. Ja sa len uprimne takymto ludom cudujem ze vyckavaju a nekonaju. Akoze naco to riesit s x ludmi a nie priamo s exekutorom. Je to tiez len clovek co si robi svoju pracu v zmysle zakona..

irriss
8. okt 2011

Souhlasim s @cigaretka5
Pred casem jsem cetla v jednom z ceskych casopisu clanek jedne mlade maminky, kdy prisel exekutor...
...zabavil co mohl a ona se ted snazi soudit se Statem o nespravnem zakroku...a navraceni majetku do jejich rukou
Nicmene zabaveny majetek patril exklusivne ji....v 1.fazi nedokazala nic a nebo podcenila situaci, spolehala na svuj nazor..kdo vi???Jsem pro resit situaci ihned...nespolehat na sve presvedceni o "pravde".Zakon je casto zakerny a i kdyz mame pravdu, je tezke svou pravdu prosadit...kdyz uz Zakon jednal...jen tezko Zakon uzna svou chybu...

cigaretka5
8. okt 2011

@irriss No mam pocit ze niektori ludia robia z exekutorov obludy ,ale ono je to casto teda vastne vzdy, ze exekutor iba vymaha peniaze pre niekoho do koho si dlznik pozical a ked raz nesplacam, je jasne ze na mna po case pridu. Pstrosia politika je vam na dve veci .

nibiru
autor
10. okt 2011

@cigaretka5 ona sa mi len vystazovalaa nema internet tak ma poprosila ci by som jej to nepozrela v prvom rade ak by obalku neprevzala tak co?dojde niekto a zhabe majet co patry 3.osobe?to chore to by potom mohli chodit ku komu by chcely za druhe taka uradna zasielka by mala prijst doporucene nie ako obyč.list.zasielka a uz tam volala a oznamila im ze on tam nebyva a nema ani majetok.

cigaretka5
10. okt 2011

@nibiru jja nehovorim ze ma zobrat majetok tretej osobe, len tvrdim ze asi nejaky exekucny titul niekde je a iba exekutor vie kde.

maggie2
10. okt 2011

@cigaretka5 druhá vec je, že autorka má sprostredkovanú informáciu. Ako sa môžme spoľahnúť že pôvodný zdroj, teda jej kamoška, jej hovorí o situácii a pomeroch pravdivo? Informáciu o vlastníkovi konkrétneho bytu možno priamo zistiť a to hneď ak sú k dispozícii osobné údaje

kaby
10. okt 2011

Nic v zlom, ale prispejem len ujasnením pojmov, lebo citam hluposti: - Exekučný titul nemôže vydávať exekútor.... Exekučným titulom je právoplatné a vykonateľné rozhodnutie súdneho orgánu... Exekúcia je len núteným výkonom tohto rozhodnutia exekútorom...
😉

katmi
10. okt 2011

exekučný titul = právoplatný platobný rozkaz, právoplavný rozsudok, iné právoplatné rozhodnutie, napr. uznesenie. exekútor vydáva iba rozhodnutie o vykonaní exekúcie + príkaz na vykonanie exekúcie...

katmi
10. okt 2011

@nibiru cudzi majetok exekutor nesmie zabavit a ani vyvrtat zamok na byte,ktory nieje majetkom toho, na koho je vydany exekucny prikaz...

katmi
10. okt 2011

@nibiru este co sa tyka prechodneho, pripadne trvaleho pobytu obcana... prechodny ako aj trvaly pobyt obcana ma iba informativny charakter.. vsade sice pisu,ze na adrese trvaleho pobytu by si sa mala zdrziavat ale logicky je to kravina,pretoze sa moze cokolvek stat a ty tam sice trvaly pobyt mat stale mozes, alebo mas,ale zdrziavas sa uz inde... to potom by si mala nahlasit sa na prechodny pobyt - ak sa mimo miesta trvaleho bydliska zdrzujes viac ako 90dni myslim to bolo kedysi (teraz neviem presne,musela by som pozriet presne zakon); ale prechodny pobyt ma taktiez iba informativny charakter a nezavazuje toho, kto ma nahlaseny prechodny pobyt k nejakym pravnym narokom napr.na byt, zariadenie v byte atd... cize aj v pripade prechodneho pobytu exekutor nesmie zabavit majetok iny,ako len ten,ktory vlastni osoba, na ktoru bol exekucny prikaz vydany...

nibiru
autor
10. okt 2011

@maggie2 pozname sa od dectva byva odomna nedaleko normalne byva v podnajme ma najomnu zmluvu pisanu na svoje meno mozno naozaj exekutor posiela kazdemu taketo bubu listy ju hlavne vystrasilo to ze pridu do cuddzieho bytu v ktorm je vätcinove zariadenie prenajimatela a budu zabavovat ako by to vysvetila prenajimatelovi?asi by sa s nou ani nebavil rovno ju vysmaril na ulicu a kedze zostala sama ma toho sama dost.esekutor mal info o adrese jej expriatela z posledneho zamestnania z ktoreho mal aj zrazky zo mzdy.

nibiru
autor
10. okt 2011

@katmi on nema trvali pobyt ma len bratislava petrzalka v praci mal len uvedene ako korespondencnu adresu .....to viem ved ani ja nemam trvali pobyt kde byvam ale adresu uvadzam ako korespondencnu adresu.

katmi
10. okt 2011

@nibiru to, ze exekutor poslal exekucny prikaz na adresu, kde teraz prave byva nic neznamena.. je to len adresa.. treba si poriadne precitat exekucny prikaz,co je v nom napisane...urcite nikde nieje napisane to, ze pride k nej do prenajateho bytu a zacne sa zbavovat cudzieho majetku...