Za akých okolností môže SBS pracovník dať zákaz vstupu do nákupného centra?

chobotnica777
19. aug 2024

Kedy za akých okolností môže dať pracovník sbs zakaz do nákupného centra?

yosi
19. aug 2024

@chobotnica777 Ťažko si dokážem predstaviť, že by to dokázali usledovať. Ale môžu samozrejme za istých podmienok. Napríklad ak svojim zjavom alebo správaním obťažuješ či ohrozuješ iných ľudí.

lubossi
19. aug 2024

@chobotnica777 možno keď si známa firma a maju tvoj plagát v kancelárii.. Alebo keď smrdis jak socka ta vyvedu..

yosi
19. aug 2024

@lubossi To už musíš byť aký stokár keď ťa majú na plagáte?! Ale zase, také jednoduché to nie je. Moja pracuje na nonstop pumpe, takže sa tam objavuje kadečo. Oni môžu toho dotyčného len požiadať aby odišiel. Nemôžu ho vyhodiť lebo on by sa zase mohol brániť tým, že je na verejnom mieste. V takom prípade môžu zavolať len políciu a tá ho môže vykázať, ale zase nie na trvalo

rozculena
19. aug 2024

Pracovník bezpečnostnej služby (SBS) môže dať zákaz vstupu do nákupného centra v určitých situáciách, ktoré môžu zahŕňať:

Porušenie pravidiel centra: Ak návštevník opakovane porušuje pravidlá nákupného centra, napríklad tým, že spôsobuje neporiadok, hluk alebo obťažuje iných návštevníkov.

Krádež alebo pokus o krádež: Ak je osoba prichytená pri krádeži alebo pri pokuse o krádež, môže jej byť udelený zákaz vstupu.

Nevhodné správanie: Toto môže zahŕňať agresívne správanie, fyzické násilie, slovné útoky, vulgarizmy alebo iné formy nevhodného správania voči personálu alebo ostatným návštevníkom.

Ohrozenie bezpečnosti: Ak osoba svojim správaním alebo činnosťou ohrozuje bezpečnosť seba alebo ostatných návštevníkov, môže byť požiadaná o odchod a následne jej môže byť udelený zákaz vstupu.

Opitosť alebo pod vplyvom drog: Ak je osoba viditeľne pod vplyvom alkoholu alebo drog a jej správanie je nevhodné alebo nebezpečné, SBS má právo jej zakázať vstup.

Predchádzajúci zákaz vstupu: Ak už bola osobe predtým udelená pokuta alebo zákaz vstupu, môže jej byť zamedzený vstup na základe týchto predchádzajúcich incidentov.

Pracovník SBS však musí konať v súlade so zákonom a jeho postupy by mali byť primerané a zdôvodniteľné. V prípade neprimeraného zásahu alebo neoprávneného zákazu vstupu môže mať návštevník právo sa brániť právnymi cestami.

zuzinabila
20. aug 2024

@chobotnica777 napr.som videla ked clovek tlacil.popri sebe bicykel🙂

lubossi
20. aug 2024

Mňa by hlavne zaujímalo že prečo to vôbec riešime :D

chobotnica777
autor
20. aug 2024

To sa nejedna o mňa.

galganka
20. aug 2024

Osobná skúsenosť: za to, že bolo pár minút po záverečnej. Snažila som sa mu vysvetliť, že manžel sedí v kine, zabudla som si u neho kľúče a na potvoru sa mi pokazil mobil. Nechystala som sa s tehotenským bruchom, ročným dieťaťom a jednorožcovým batôžkom vykradnúť centrum. Vyhnal ma ako žobrajúceho bezdomovca. Našťastie sme mali v aute nákup s potravinami. Pán sbs-kar v tme okolo nás niekoľkokrát na parkovisku prešiel, ak som v tme dobre videla, aj čúral na trávnik obďaleč. Sú to už roky, ale doteraz na to s "láskou" spomínam. Zaujimavý dvojhodinový piknik to bol.