Ahojte, nikde neviem nájsť otázky a odpovede na zákaz vychadzania mimo času pd 1 do 5 rána, čiže v tedy zákaz vychádzania neplatí to znamená že môžem ísť mimo okres? Ďakujem za každú odpoveď
@mychaela1 toto obmedzenie sa tykalo lockdownu z oktobra teraz to uz casovo ohranicene nieje..proste okrem vynimiek mas zakaz stale.mimo okres mozes len pracovne,doktor,starostlivost atd a je jedno o kolkej..ale len tak sa presunut napriklad na chatu by si nemala (priklad).. tak to stoji vo vyhlaske :/ nic moc
Medzi 1 a 5 ráno je voľnosť v cestovaní. Info z prvej ruky, pán minister je náš sused 🙂
Tiež som sa uistovala
jasne medzi 1 - 5 mozes stale vychadzat slobodne a je to preto lebo uplny zakaz vychadzania je mozny len vo vynimocnom stave a zatial mame len nudzovy stav a v nudzovom stave nemoze byt celodenny zakaz
@ivetka_kamo baby a ked sa presuniem niekde v TOMTO case, napr. na liptov a tam budem byvat pri lese a chodit len do prirody do lesa, robim nieco protipravne? bez srandy, dakujem za odpovede.
@teleskop ja myslím, že môžeš. Aj ja som tak bola u rodičov, 4 dní sme tam boli, chodili sme na prechádzky a nikto nič. Raz nás skontrolovali policajti, či máme certifikát, zaujímalo ich iba negatívny výsledok, nikto mi nič nepovedal.
@ivetka_kamo hm lenze ja mam testy stare dva tyzdne, takze by to chcelo novsie hej?
@teleskop samozrejme, ved bez novších testov sa v podstate nemôžeš pohybovat inam ako do obchodu, práce....
@ivetka_kamo to som nevedela...
@teleskop to je všetko pekne, ale môže sa stať čokoľvek, myslím, že jedna palička 2 sekundy v nose nie je taká katastrofa
@ivetka_kamo nie ved to nepisem...
@teleskop pre istotu, nech nemáš problémy, Nikdy nevieš
@ivetka_kamo fiha tak máš výnimky 😀
@ivetka_kamo a nemozes mu povedať nech to zmení na skorší čas 😀
Zaujímalo by ma ako to je pri ceste na test. Minister zdravotníctva povedal že je možné ísť na test mimo okresu. Vyplýva to tak aj z nariadení. Nie je tam formulka ako pri ceste do potravin (najbližšie), so psom (1km) alebo do prírody (v rámci okresu). Čiže môžem ísť na test z Košíc do Bratislavy a späť a to aj bez testu. Ak by ma zastavil policajt a poviem mu že idem na AG test do Bratislavy, nemôže nič namietať, žiaden doklad odo mňa pýtať, správne?
@lienka9 nehovorí dobre. Ústava také niečo nedovoľuje, musí byť od 1do 5h výnimka. Len o tom v telke toľko nehovoria ako pri prvej vlne.
@elementstyle teoreticky správne
@elementstyle to naozaj takto platí? To som nevedela . Fakt môžem povedať ze idem na test do iného okresu?
Áno vtedy môžeš bez výnimky,ja som tak bola