Dobrý deň qk som zamestnanec na trvalý od roku 2013. V roku august.2019 som nastúpila na pn (rizikové tehu), od marec 2020 som na materskej následne november 2020 na rodicaku. V roku 2022 som prerušila Rd na 4 dní (2 dní dovolenka 2 dní odpracovane). Následne zase na Rd ktorá konci v začiatkom apríla 2023. Otázka je ak nastúpim do prace v marci 2023 q vycerpam dovolenku q nasledne budem na pn z čoho sa mi vypočíta? Myslim si ze z roku 2022 ale aj iba z tých 4 dnoch? Čiže napr 200€/4=50 € a teda po 10 dnoch 55% z toho na jeden den? Dakujem za odpoved.
@lilinka88 ano ďakujem len som chcela konkretizovať ci sa teda bude počítať iba z tých 4 dní
@eleonora21 z vymeriavacích základov v roku 2022
@eleonora21 ako vieš že budeš PN? ci si znova tehotná? ci to je akože plánovaná PN?
@bublinka1426 plánujem tehu a dúfam ze nie ale je pravdepodobne ze bude rizikove
@lilinka88 prosím ta môžem sa teda opýtať konkrétne z akej sumy sa mi bude počítať? Keď som teda celý rok bola na rodicaku a len ten august na 4 dní v praci za 200€. Zapocitava sa aj ten rodicak volajako? Alebo viac dni ako tých 4?
@eleonora21 skus napisat priamo na socku. budes mat istotu.
@eleonora21 rodicak nie je prijem.
@eleonora21 veď ti to píšem, z vymeriavacích základov z roku 2022. Čiže z toho,čo si v tomto roku zarobila v hrubom u daného zamestnávateľa.
@bublinka1426 odpisu jej to,čo jej píšem a podajú všeobecnú informáciu, ktorú nájde aj na stránke SP
@bublinka1426 skúsim dakujem
@lilinka88 super ďakujem pekne za pomoc
Pred pár dňami si dostala odpoveď v skupine