Z čoho sa počíta dovolenka po RD?

4. júl 2022

Ahojte baby, ak po RD budem čerpať deň dovolenky plus zvyšnú dovolenku mi preplatia tak z čoho sa vlastne bude ta dovolenka počítať? Z môjho príjmu pred MD? Samozrejme že za tie tri roky RD sú aj kolegyne už platovo niekde inde...tak ma zaujíma či budem mať preplácanu dovolenku v takej výške ako som aj mala ešte v práci alebo je možné ze sa to nejako spriemeruje a bude to aj o niečo viac? 🙂 Prepáčte no nie som v tejto oblasti velmi znala, budem preto vďačná za kazdu radu 🙂

dorka_33
4. júl 2022

loginexistuje
4. júl 2022

plat sa ti zvysi jedine ak ho mas tabulkovy 😉

lucinka9292
4. júl 2022

@loginexistuje plus ak maju zvysovanie platu v kolektivnej zmluve. No pise, ze jej aj preplacaju, cize nenastupuje, tak neviem.

Ak si aj zamestnana a pracujed, tak sa dovolenka rata z priemeru za posledny kvartal pokial sa dobre pamatam. V tomto pripade neviem, sama som zvedava 🙂

terry658
4. júl 2022

Myslím, že z predpokladaného príjmu, čiže hrubá mzda deleno počet dní daného mesiaca bude vymeriavací základ. Aspoň mám dojem, že takto to rátal náš program. Je super, že ti to takto nastavili, budeš mať vyššiu podporu v nezamestnanosti.

autor
5. júl 2022

@loginexistuje to nemam 🙂

autor
5. júl 2022

@lucinka9292 ano, nenastupujem do prace...preto som sa nad tym zamyslala ze z coho to vlastne budu pocitat ked som ziadny prijem 3 roky nemala 🙂

loginexistuje
5. júl 2022

tak predpokladany prijem podla tvojej pracovnej zmluvy