Viem že to tu bolo už vela krát ale nenašla som konkrétne čo potrebujem ja
Zaujima ma, za aké obdobie sa mi vypočíta PN (zmluvu mám vyše roka u jedného zamestnávateľa) s tým že minulý rok som bola mesiac PN
A ešte či sa PN počíta nejako priemerovo? keďže každý mesiac mám výšku hrubej mzdy inú
Sorry ak sa pýtam hlúpo, ale každý sa vyzná v niečom inom a toto nie je úplne moje😅
Ďakujem pekne za odpovede🙏
Treba uviesť v ktorom roku vznikol PP a v ktorom mesiaci PN
@lilinka88 12/2022 PP, 6/23 PN
V tomto konkretnom prípade sa rátala PN z príjmov 12/2022 až 05/2023
ak pojdeš na PN tento rok tak sa ti bude ratať z príjmov 01/2023 - 12/2023 pričom dni čo si bola v 2023 roku budú vylúčené tj. bez toho jedného mesiaca
@zalka a teda spraví sa priemer za toto obdobie z hrubej mzdy keďže je pohyblivá alebo sa počíta z tarifného platu uvedeného na zmluve ?
Ano robí sa priemer z hrubej mzdy ... lebo z hrubej mzdy sú platené odvody.
@zalka si zlata, ďakujem pekne za ochotu😇
Myslela som aktuálna PN kedy vznikla... Ale ak teraz v 1/24, tak to bude ako píše zalka
@lilinka88 PN vznikla na konci 12/23 a stále trvá
tak PN vyrátajú z 12/2022-11/2023 pričom vylúčia obdobie kedy si bola v 6/2023 na PN
@zalka dakujem
@zalka takze PN sa vzdy rada z obdobia poslednych 12mesiacov? resp posledneho roka?
@bublinka1426 ak pracovný pomer trval celý predchádzajúci rok, tak sa počíta z predchádzajúceho roka. Ak vznikol počas roka a teda netrval celý predchádzajúci rok, rozhodné obdobie je od vzniku pracovného pomeru do mesiaca predchádzajúceho mesiacu vzniku naroku na nemocenskú dávku