Vzťahuje sa karanténa na plne zaočkovanú osobu?

14. nov 2021

Moja stará babka a moja mama chodievajú do kostola, a aj na prijímanie. Včera boli na svätej omši, a večer sa dozvedeli, že farár je pozitívny testovaní.
A včera večer boli na svätej omši babka a mama a boli aj na prijímanie. Prijímanie je tak, že farár dá z ruky na tvoj dlaň oblátku.
Ževraj netreba ísť do karantény, keď sú zaočkovaný.
Ale teraz ja som bol v kontakte s mamou a aj babkou aj moja priateľka bola s nimi v kontakte.

Teraz na mňa a na priateľku sa nevzťahuje karanténa?
Mám príznaky prechladnutia ako srbenie nosa, kýchanie, bolesti hlavy ale to už od piatku.

A ešte by som sa chcel spýtať, že kúpil som slinný AG test. Tie sú presne? Aké máte s tým skúsenosti?

Ďakujem za za odpovede

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
14. nov 2021

ano očkovaný pokiaš nemá príznaky tak nemusí ísť ani na test a ani sa na neho nevzťahuje karanténa....ty a aj priateľka ste len kontakt kontaktu

autor
14. nov 2021

@mogaa a to znamená že čo ďalej?

qetka
14. nov 2021

nemusi ist nikto dockaranteny, pokial nemaju priznaky. Babka aj mama pojdu do karanteny az vtedy, ked budu mat priznaky. Ty si az kontakt kontaktu, ty by si siel do karanteny az ked budu ony pozitivne a budes mat priznaky (ak si plne ockovany).
Ale teda ja by som sa na tvojom mieste pre istotu objednala na PCR a urcite by som nikam nelabzovala - ani na ich mieste, ani na tvojom.

autor
14. nov 2021

@qetka ja som nezaockovany

mogaa
14. nov 2021

no že u teba to vôbec nemusí byť covid, pravdepodobne bežné prechladnutie....urob si antigén pre istotu, ale ak nemáš kašel a teplotu tak je to s najväčšou pravdepodobnosťou len bežné prechladnutie...nie všetko je covid....ty si v kontakte s farárom nebol, on pokiaľ je oškovaný má len nízku nálož takže nikoho nemusel ani nakaziť....

autor
14. nov 2021

@mogaa mali sme celá rodina covid. Jeden deň som mal zvýšenú teplotu.

qetka
14. nov 2021

a kedy si mal covid?

autor
14. nov 2021

@qetka pred rokom v decembri

petamada
14. nov 2021

Treba dat pozor, ano su nastavene podmienky tak,ze ockovany nemusi do karanteny, ale zo skusenosti by som sla, momentalne mojich 5 znamych plne ockovanych su pozitivni, ani by nevedeli,ale nastastie sli na test.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qetka
14. nov 2021

tak ty uz nespadas medzi OTP, cize po uzkom kontakte s pozitivnou osobou pojdes do karanteny. Ale babka ani mama zatial nie su pozitivne, cize az ked sa u nich pozitivita potvrdi.
https://korona.gov.sk/co-mam-robit-ak-som-bol-v...

qetka
14. nov 2021

@cocolino234 ale on nebol v kontakte s pozitivnou osobou oficialne, cize zatial nemusi ist na PCR, ani mat karantenu…

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hanelka1
14. nov 2021

Ahoj,,,no babka s mamou nemusia ísť do karantény lebo majú výnimku z karantény a to je očkovanie.ak by mali príznaky tak sa objednajú na PCR test cez korona gov.sk s tým že boli v kontakte,,,,,ty si urob atg test ak máš od piatka sople,,, rozhodne to nemáš z toho ako dnes bola babka a mama v kostole s pozitívnym farárom,,,ak test bude negatívny, si prechladnutý. Samozrejme ty do karantény pôjdeš až keď by boli mama s babkou pozitívne, inak nie si v karantene.

lacibo
14. nov 2021

Domaci atg je presny, nam hned vyslo pred 2 tyzdnami ze sme pozitivni..sme vsetci ockovani aj tak sme ochoreli od tiez ockovanych..takze karantena, nekarantena, odporucam sa kazdy druhy den otestovayt doma, vsetci co boli s fararkom v kontakte, aj vsetci, co maju akykolvek priznak..len tak budete mat istotu a pre istotu by son sa s ludmi nestrestavala nechranene...myslim keby som ja sama bola v kontakte s pozitivnym, nie kontakt kontaktu..

lacibo
14. nov 2021

@petamada presne ako my, keby som ja nemala priznaky tak sa ostatni ani neotestuju, sme zaockovani, aj tak sme ochoreli.
Je to hlupost, ze ockovany nemusi ist do karanteny...vo vlastnom zaujme by mal

autor
14. nov 2021

@lacibo ja som kúpil antigénový slinový rýchlotest. Aj slinný AG test je presný ?

lacibo
14. nov 2021

My nevieme, my sme mali domaci skolsky atg, ale celkovo si myslim, ze keby ti ukazal atg pozitivitu, ako nam..tak pozitivny budes..keby negativitu, este stale pozitivny byt mozes..akykolvek atg test je lepsi ako ziadny...a o dva dni si kup ten kratky nosovy a vyskusaj zase..atg pozitivitu zachyti vo faze najvacsej infekcnosti..