Vzor žiadosti o bezodkladne umiestnenie seniora do zariadenia

dadinka85
14. dec 2024

Prosím pomohli by mi ženy, ktoré v tejto oblasti pracujú? Ide o prípad mojej mamy, momentalne hospitalizovanej v nemocnici...má hrozne životné, bytové podmienky (dom bez vody, tepla, základných životných podmienok) a naviac muža, ktorý holduje alkoholu, obaja sú bordelári...a ja ju nemám kde k sebe vziať..mama súhlasí s umiestnením do zariadenia, ktoré by som jej doplácala..neviem, či to mám písať v jej mene, alebo to mám písať v mojom mene ako dcéra, kde popišem jej situáciu..

viestta
14. dec 2024

Mama musi vypisat a podpisat sama a ziadost vam vydaju na obci, meste. Ale ak je v nemocnici mali by tam mat aj socialnu sestru, na tu sa treba obratit, ta vas nasmeruje

alickapusinka
14. dec 2024

Musiš mať od mesta alebo obce vyplnene tlačivo o stupeni odkazanosti to musi mať každý kto ide do zariadenia je jedno či ako samoplatca do sukromneho alebo štatneho zariadenia tam sa čaka 30 dni.Papier vypiše ako piše viestta bud socialna sestra alebo mama a však čaka sa tam 30 dni maju. Potom aj lekársku dokumentáciu budeš potrebovať.

aandrea9
14. dec 2024

@dadinka85 pokiaľ je mama svojpravna tak treba písať v jej mene.

lily116
15. dec 2024

Je to iba sociálne riešenie umiestnenia? Ak by mala aj zdravé.ťažkosti vyžadujúce 24hod starostlivosť, tak na váš podnet Dr.osloví sociálny referát nemocnice, zo soc.referátu vás budú kontaktovať. Medzitým vypíše Dr.( niekde je spoplatnené sumou 20€, niektorí napriek poplatkom vypíšu zadarmo) správu na posúdenie zdrav.stavu na sociálne účely (údaje o pacientovi, predbežné diagnózy, odporúčanie - Pac.vyžaduje 24 hod opatrovateľskú a ošetrovateľskú starostlivosť)

mogaa
15. dec 2024

@dadinka85 v prvom rade si obvolaj zariadenia kde majú volné miesto.....to nefunguje tak, že dáš žiadosť o bezodkladné umiestnenie a hneď ti ju umiestnia....vo väčšine zariadené sa čaká mesiace aj roky na volné miesto... rovnako sa informuj na cenu lebo ak aj nájdeš volné miesto tak to môže byť aj za 1500eur mesačne....a ano skôr nájdeš volné miesto v tých drahších zariadeniach, v tých lacnejších sú dlhé poradovníky....

dadinka85
autor
15. dec 2024

@lily116 má aj zdravotné problémy, poruchu osobnosti..v lekárskej správe má uvedené odporučenie: 24 hod.starostlivosť, dohľad nad uživaním liekov, ponukať tekutiny
Odporúča sa pobyt v zariadení

dadinka85
autor
15. dec 2024

Ešte doplním, že na obci som bola, čakám na posúdenie odkázanosti, predbežne mi povedali, že mama bude posúdená 4 resp.5 stupňom odkázanosti...chcem samozrejme podať žiadost aj na samosprávnom kraji odd. sociálnych vecí

hradnapani
15. dec 2024

Do zariadenia ju zoberu, len ak je uz nastavena na lieky, nie v nejakom akutnom stave, ak sa jej chcu v nemocnici zbavit. Vsetky papiere musi podpisat mama sama.

dadinka85
autor
15. dec 2024

Ďakujem zatiaľ za pomoc...

alickapusinka
15. dec 2024

@dadinka85 áno ale na stupeň okazanosti na samospravnom kraji po novom maju 30 dni. Som sa prekvapila nedavno som vybavovala a veru ako ihla v kope sena a sukromne zariadene viac ako 1300 eur . A presne ako mogaa to že je to neodkladne neznamena že hned ju vezmu sú poradovníky. Aj v súkromných už je na poradovníky. Je to smútne ale je to tak kamarátka mala podne aby jej vzali otca a pokiaľ sa dostal do zariadenia aj bohužiaľ zomrel.V niektorých je tak že v deň nasupu do súkromneho centra alebo štatneho zariadenie nezoberu pokiaľ ma nejaký majetok.Byt, dom niečo čo je na jej meno nehnuteľnosť.

bielasovicka
16. dec 2024

A to teraz pred Vianocami? To ju naozaj nevieš k sebe zobrať? Nič v zlom, nechcem byť múdra, len sa pýtam.