Výzva na opravné daňové

katulienocka999
11. apr 2022

Dobrý den, neviete mi povedať koľko sa platí pokuta ak nam príde vyzva na opravné danove? Dôverovala som kamoske, ktorá nam robila daňové a totálne nam ho dogabala takže nam poslu výzvu na opravu. Dakujem

irusa
11. apr 2022

@katulienocka999 pokiaľ viem tak žiadna pokuta...daňové si podala aj ked zle

vikusjk
11. apr 2022

@katulienocka999 nemala by si mat pokutu, ale opravit a podat to opravne si mozes aj sama, nemusis cakat na vyzvu

martul
11. apr 2022

@katulienocka999 budeš podávať dodatočné, nie opravné. Pokuta je otázka podľa toho čo ti vyjde, ak sa ti zvýši daňová povinnosť niečo tam zrejme vznikne.

ivicka0502
11. apr 2022

to nemusí byť žiadna závažná chyba, skús im zavolať o čo sa jedná. pokuta nemusí byť keď ťa vyzvali.

katulienocka999
autor
11. apr 2022

@vikusjk oki, to som nevedela, som bola na tom, ze musíme počkať kym nas vyzvu na opravu
@martul tak kamoska tak vyratala, ze by nam mali vrátiť okolo tisic e a nakoniec my budeme musieť platiť neviem kolko sto eur.. Takze toto asi bude pre nich zavazna chyba aj ked jasne nejde o neviem ake tisice ale aj tak

katulienocka999
autor
11. apr 2022

@ivicka0502 manzel tam praveze dnes bol a ona, ze toto prepíšte inac a budete platiť 200e a pritom telefonicky hovorila ta istá pani niečo ine.. Tak jej slušne povedal, resp sa opytal, ci nebude aj inde nejaka chyba ked uz tam bola tak sa pani trocha urazila 😅 a ze dobre, príde vam vyzva a dovidenia, tak ho poslala preč

irusa
11. apr 2022

a to čo za účtovníčka ????

vikusjk
11. apr 2022

@katulienocka999 sorry, @katulienocka999 ma pravdu, kedze je uz po termine a zrejme ste ho nepredlzovali, pojde o dodatocne danove priznanie, nie o opravne.
A teda vo vasom pripade ano, ak ide o opravu samotneho vysledku danovej povinnosti , tak vam moze vzniknut urok z omeskania (do dna zaplatenia) a ak sa meni vasa povinnost na zavazok zaplatit dan, tak aj pokuta. Ak si to opravite sami, tak pokuta sa znizuje na polovicu.
Prepac, ale take vyjadrenie voci pani na DU by som si nedovolila, nech si o nej myslim, co chcem, podla mna je neslusne takto jej to povedat. Nedivim sa, ze sa urazila a odbila vas s tym, ze vam pride vyzva. Skoda, mozno to mohlo byt bez pokuty, keby to opravil tam na mieste.
Neviem, aka je teraz pokuta, je to nejake percento z rozdielu danovej povinnosti, ktora vam vznikla a teda bolo to tak, ze ak si to opravis sama, tak 50% zlava., ale uz tie zakony nesledujem, ci tam nebola zmena.
Nechapem, co vam mohla tak dovrzat, ze ste sa dostali uplne do opacneho smeru a este s takym rozdielom. Mozno by stalo za uvahu obratit sa na nejaku uctovnicku, ktora vam s tym pomoze.

katulienocka999
autor
11. apr 2022

@vikusjk ale manžel to fakt nemyslel voči nej zle iba sa jej normálne opytal ci náhodou potom nebude aj inde chyba 😅 nijak útočne iba informatívne.. Ale tak s tym uz nic nenarobime ked ho poslala preč.. Zajtra zavolám na miestne daňové odkial to posielali do väčšieho mesta kde bol, ze ako to je s tym opravným a ano určite sa tento krát obrátime na účtovnícku ktorá seriózne aj robí danove v práci a nie na kamošku ktorá to nerobí profesionálne co sa práce týka.. Dakujem na pomoc a info

martul
11. apr 2022

@katulienocka999 Hneď - čo najskôr si nájsť účtovníčku, čo Vám to spraví a podať, aby bol úrok čo najmenší. Aj keď teda neviem čo také Vám mohla pokaziť, keď z vrátenia je zrazu nedoplatok. V tomto prípade je asi lepšie nevedieť.

simsalabim
11. apr 2022

@katulienocka999 mne vzdy, ked mam chybu, pani z danoveho zavola, nech si to k nej pridem opravit. Ziadna pokuta. Nie kazdy je ekonom 🤷‍♀️

martul
11. apr 2022

@simsalabim ale ona po novom bude platiť, takže ona bude platiť úroky z omeškania.

simsalabim
11. apr 2022

@martul hm tak asi to je o ludoch... ako vsade. Ja si sama podavam danove uz asi 15 rokov a za ten cas sa mi tak 4-5x stalo, ze mi volala pani z danoveho. Zle vyplnene, zle spocitane, platit viac, platit menej... a pokuta ziadna. Asi teda vdaka za mne pridelenu danovacku na DU...

katulienocka999
autor
11. apr 2022

@simsalabim aj volala, aj tam manzel išiel ale urobil tu chybu, ze sa jej opytal ci nebude aj inde chyba ked tam taku nasla.. Tak sa pani urazila, poslala ho preč s tym, ze posle výzvu 😅 ale uz sme si nasli účtovnícku ktorej sme volali a zajtra sa na to najskôr pozrie a posleme este raz, resp opravne, tak hadam nam to uznajú a pokuta bude co najmenšia 😊

martul
11. apr 2022

@simsalabim veru, veru😊