Podala som navrh na vymahanie dlzneho vyzivneho cez exektora,dlzne vyzivne je 240 e,trovy su okolo 300 e,povinny si poziadal o splatkovy kalendar, exekutor mi napisal,ze vzdy ked pride splatka rozdeli ju medzi trovy,istinu,odmena exekutora,to znamena,ze mne vzdy posle iba urcitu cast? Dakujem za vysvetlenie.
@hipuska chapem...
Vzhľadom na to, že ti neplatil, vieš si dať exekúciiu aj na bežné výživné. Tj.aby ti peniaze chodili pravidelne k danému dátumu každy mesiac. My sme to mali tak, že jemu dal exe príkaz do banky a každý mesiac mu strhli moju čiastku hneď po výplate. Je dobré, taktiež požadovat (ale u teba je už asi neskoro) aby splátky chodili priamo na tvoj účet.
@hipuska mne aj bezne vyzivne bude chodit cez exekutora
Na trovy exekútora sa použije max 24% z plnenia od povinného.
Len si uvedom, ze exekutor si vzdy pomasti vrecko aj na ukor tvojho dietata. O to neskor ti pride dlzne vyzivne. Za mna je to najvacsia hlupost na svete, ich nezaujima tvoje dieta, ale ich vrecko.
@kornelies ja to viem,ale on by mi to inak neplatil
On so mnou vobec ani nekomunikoval,uplna ignoracia
Podľa exekučného poriadku ide 76% Tebe a 24% zostáva na trovy exekúcie. Do 7 dní musí exekútor poslať peniaze oprávnenému
@janulienka78 dakujem za odpoved
On je momentálne dlžný 240+300=540. Takže tých 540 má rozdelených do splátok. Podľa výšky splátky a času si vieš vyrátať, aká časť ti bude chodiť. Mne môj ex splácal výživné 2 roky. V konečnom dôsledku ti príde tých 240€ (ak ich zaplatí). Ak by napríklad splatil iba 300€. Tych tristo sa rozdelí medzi teba a exekútora. Kedze to máte skoro 1/2 s exekútorom tebe by patrilo necelých 150€ cca., ostatné by si nechal exekútor.