Prosím o radu - praskla nám hadica zo stúpačky do kuchynskej batérie a vytopili sme susedov - mali mokrý strop, oni poistku majú, my nie. Samozrejme, ze sme im škodu uznali a chceme ich odskodnit, ale suseda je arogantná, ona to cez svoju poistku riešiť nechce, lebo vraj v minulosti dostala malo peňazí, chce od nás, aby sme jej strop vystierkovali a vymaľovali a to hned alebo zaplatili 200 eur / za cca 12 m2/.
Chcela by som vedieť či máme povinnosť jej to vymaľovať alebo ju môžme "nútiť" riesit to cez jej poistku a my to zaplatíme poisťovni, pretože jej arogantne jednanie je pre nás neakceptovateľné...
@maca02 Riešili sme to asi mesiac dozadu. Tiež nás susedia vytopili z prasknutej hadice zo stupačky. Naša poisťovačka nám vravela,že by sa to malo riešiť z poistky susedov ako vinníkov,ale že pokiaľ poistku nemajú ,tak sa to rieši skrz našu poistku ,tak že oni to budú od nich vymáhať. My sme mali malé škody,tak sme to nakoniec neriešili
@maca02 nám sa to stalo dávnejšie na byte. Sused nado mnou neriešil, nemal poistku , riešila som to cez moju poistku, ale Allianz poslal sumu , za ktorú sa ani farba nekúpila. Od suseda neviem ci niečo vymahali, nič nehovoril. Už som to nechala potom tak , lebo komunikácia nulová. Na vlastné naklady sme premalovali
ale keď dostane od poisťovne málo, môže od teba žiadať súdne 😔 sú takí čo vyvláčajú susedov po súdoch…
@maca02 nám sa stalo to isté. Vytopili sme suseda pod nami 🙄 My sme však mali poistku, napriek tomu boli zo strany poisťovne obštrukcie. Poistka, nepoistka, komunikovali sme hneď so susedom. Chcel všetko vymaľovať. OK, ešte aj bonboniéru a víno som mu kúpila ako ospravedlnenie. 🤷♀️ Môj názor je, že treba sa zachovať korektne.
No ked to bude riesit cez svoju poistku, poistovna reciprocne bude vymahat od vinnika. Ona vsak pride o bonus od poistovne predpokladam
inac moj oco raz nabural v zime - dostal smyk nejakej plot, tak jej to bol opravit, ale on bol sikovny, vedel ako take veci opravit
tvoja suseda nie je arogantna ale nasrata a v tom je rozdiel a je to uplne prirodzene ... tych 200 eur zase nie je tak vela za prestierkovanie a vymalovanie lebo je v tom material aj robota cloveka ak sa takychto veci chces vyvarovat tak si zriad poistku nevidim jediny dovod preco by to mala vyplacat jej poistovna ked je to tvoja chyba a bie beexistuje sposob ako ju prinutit pretiahnut to cez jej poistovnu lebo ty si nezodpovedna
@maca02 môže to od teba žiadať. ale ty môžeš mať osobnú zodpovednosť za škody aj pri inej poistke, nie iba k bytu… skús pozrieť všetky poistky čo máš či nemáš aj toto…