Vysťahovanie z predanej nehnuteľnosti

ivushka0209
8. dec 2014

Ahojte. Kupujeme dom , s predavajucim sme sa dohodli , ze dom nam odovzda do 7 dni od dorucenia penazi na jeho ucet. Uz sme aj zmluvu dali urobit , so vsetkym suhlasil . dnes mi volal ze podla nejakeho zakona ma pravo sa vystahovat a odovzdat nam dom do 30 dni. Vsetci v nasom okoli co kupovali dom ci byt mali tiez v zmluve to iste , a dom ci byt im predavajuci odovzdal den potom ako mali peniaze na ucte. Neviete mi poradit ci to je naozaj v nejakom zakone tak napisane alebo nas len natahuje ? Za kazdu odpoved vopred dakujem.

ivivaiveta
8. dec 2014

@ivushka0209 a co ste si dali do kupnej zmluvy?..myslim ako ste sa dohodli o odovzdani nehnutelnosti..

mirkava
8. dec 2014

@ivushka0209 súhlasím s ivivaiveta.... záleží ako ste to dohodli v zmluve

ivivaiveta
8. dec 2014

@mirkava neviem o tom, ze by zakon toto upravoval...predmet kupy sa ma odovzdat kupujúcemu tak, ako je dohodnute v kupnej zmluve, inak bez zbytocneho odkladu, ak si dobre pamatam...30 dni mi je novina

mirkava
8. dec 2014

@ivivaiveta ano je to na vzájomnej dohode a musí to byť uvedené aj v zmluve... mne to príde tiež nejaké divné

lucy125
8. dec 2014

My ked sme predavali byt tak peniaze nam dali v decembri a do bytu sme ich vpustili 18.2. presne podla zmluvy ako sme sa dohodli,byt bol už ich aj na liste vlastnictva a my sme v nom stale byvali,lebo sme zase prerabali naš novy byt,ktorý bol ale volnz a akonahle sme im previedli peniaze tak na druhy den nam dali kluče,takže je to individualne,ak sa dohodnete,tak nehnutelnost sa da odovzdat aj na druhy den,aj po pol roku,je to len a len na vas.Ak mate v zmluve 7dni musi zmluvu dodržat.

bonaqa2013
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivushka0209
autor
9. dec 2014

@ivivaiveta
@mirkava
@lucy125 my sme mu navrhli 7 dni po prevedeni financii a nic nenamietal , pritom sa chvalil ze konecne bude zit so svojou druzkou ktora sa odstahovala do inej dediny. Zmluvu este nemame podpisanu lebo este neschvalili hypo . som zvedava co zasa chcel uz mi volal rano o 7:00 dnes a to mal smolu este sme spali .

klincek
9. dec 2014

@ivushka0209 ja by som bola na ten zakon velmi zvedava..ked sa nanho odvolava, mal by presne vediet, aky zakon to ma byt 😉
o nicom takom neviem, je to vec dohody, a kedze to v zmluve raz dohodnute mate, nie je dovod spekulovat. snad ma uz zbalene..

ivivaiveta
9. dec 2014

@klincek ja tiez len ziram, reku, asi mi nieco uslo 😉

klincek
9. dec 2014

@ivushka0209 aha, zmluvu este vlastne nemate..tak je stale priestor na vyjednavanie, z vasej i jeho strany 😉

prasiatko30
9. dec 2014

@ivushka0209 vy ste previedli peniaze este pred podpisom zmluvy? a pred vkladom noveho majitela do katastra?

ivivaiveta
9. dec 2014

@prasiatko30 to som sa chcela opytat aj ja, ale strach mi to nedovolil 🙄 dufam, ze nie..

namornicka
9. dec 2014

Riaďte sa podľa zmluvy, musia ju dodržať obe strany, ak by prišlo aj na spory tak právnik bude vychádzať zo zmluvy. Ústna dohoda je v takomto prípade nič, to môže jedna strana poprieť.

klincek
9. dec 2014

@prasiatko30
@ivivaiveta ale asi nepreviedli, ked este nie je schvalena hypo.

prasiatko30
9. dec 2014

@klincek ale tak potom preco chce po chlapovi aby vypratal dom, ktory je jeho??? 😅

ivivaiveta
9. dec 2014

@klincek z toho, co pise, je to nejasne...nikdy nevies, prachy si mohli aj pozicat inde, ked to velmi chceli mat a trebárs bolo vbiac zaujemcov a vratia z hypo potom, aj take situacie poznam...

klincek
9. dec 2014

@prasiatko30
@ivivaiveta no znie to zvlasnte, v kazdom pripade. snad zakladatelka objasni.

@ivushka0209 tak ako to je? uz ste mu dali penaize? mate uz LV k nehnutelnosti na svoje meno, a ide len o termin vystahovania, ci ako vlastne?

prasiatko30
9. dec 2014

@klincek vypada to tak ze neobjasni 😅

ivushka0209
autor
9. dec 2014

@prasiatko30
@klincek
@ivivaiveta nie penize este nema . my sme si dali robit zmluvu u pravnika . ten nam posla kopie ku ktorim sme sa mali vyjadrit a dohodnut dokedy nam odovzda nehnutelnost. S predavajucim sme sa dohodli najprv mailom , neskor sme to este telefonicky dohadovali a nakoniec sme sa este stretli osobne kde sme hovorili stale o tom istom nic nenamietal. Poslala som pravnikovi veci ktore smechceli zmenit ako aj tu dobu dokedy nam uvolni nehnutelnost . zmluvu zmenil. Uz sme mu aj zaplatili a original uz mam doma . a vcera vecer mi volal predavajuci ze je taky zakon ze na odovzdanie nehnutelnosti ma 30 dni . nechapem co zasa spekuluje ked sme mu povedali ze najskor v january bude vsetko doriesene aj prepis aj vyplatenie penazi ze o vsetkom ho budeme informovat. Este sam nam pri kazdom stretnuti hovoril ze je rad ze konecne preda dom a pojde za druzkou . v tom dome prakticky nic nie je len jedna mala izba zariadena postelou stolickou stolikom a tv ktore pouziva .

klincek
9. dec 2014

@ivushka0209 chapem. zmluva je pripravena (ma finalnu podobu na zaklade vasich pripomienok), s tym, ze ju podpisete, ked vam schvalia hypoteku. v tom pripade je mozne zmluvu stale bez problemov zmenit, doplnit - ale to je vecou dohody. predavajucemu ziadny zakon nezarucuje 30dnovu lehotu na vystahovanie, takze ak by chcel tuto lehotu a vy budete suhlasit, musite ju dat do zmluvy a zmenit tak existujuce ustanovenie o vypratani. ak suhlasit nebudete, bud to ostane ako je a predavajuci sa s tym zmieri, alebo k predaju nedojde.

prasiatko30
9. dec 2014

@ivushka0209 ono viac ako 30dnova legota by to mohlo byt viazane na zapis do katastra - prepis nehnutelnosti v katastri prebieha v zakonnej lehote do 30 dni od poziadania o zmenu - takze v podstate je tam akoby 30 dni takeho prazdna - moze sa napr dohodnut ze date peniaze na vinkulacny uver alebo notarovi do uschovy a teda pri podpise zmluvy date peniaze na vinkulacny ucet alebo k notarovi do uschovi a ked sa prevedie za
Mena mena na LV tak vy dostanete kluce a on peniaze

ivushka0209
autor
9. dec 2014

@klincek
@prasiatko30 on ani nevie co chce sa mi zda . dnes mi opat volal ze kedy budeme podpisovat zmluvu ze on teraz nema cas a cez vianoce bude u druzky . a ked som mu povedala ze ziadny taky zakon nie je ako on hovoril tak sa zacal vyhovarat ze on nic take nepovedal. Akoze uz nechapem o co mu ide .

klincek
10. dec 2014

@ivushka0209 tak sa tvar, ze nic..zmluvu podpiste tak, ako ste sa dohodli (po schvaleni hypo), a lehotu na vystahovanie nechajte ako je. nech uz chlap nevymysla. a keby sa ti cokolvek nezdalo, este stale si tu kupu mozes rozmysliet..