Vysporiadanie pozemku

ejanjelik
10. nov 2021

Ahojte, ake mate skusenosti s rozdelenim pozemky, ktory je v podielovom spoluvlastnictve? Mam pozemok cca 1/3 je moja. Spoluvlastnik navrhol rozdelenie ale s tym, ze chce odo mna kupit cca 180 metrov. Podal navrh na sud. Ja som sa vyjadrila, ze si chcem svoje metre nechat a predavat nechcem nic. Mali ste niekto podobne?

draik
10. nov 2021

@ejanjelik
Ak je možné fyzické rozdelenie, tak bude pozemok rozdelený podľa podielov. Na ostatné návrhy sa neprihliadne.

ejanjelik
autor
10. nov 2021

@draik teoreticky je mozne rozdelit. Sklada sa z 3 parciel. Ja som dala protinavrh, kde som si nechala krajnu parcelu a stredna sa rozdelila aby mi vysla vymera. Bojim sa sudu, ze sa nieco stane a prehram.

fabian8
6. aug 2023

Dobrý deň,
Som podielovým vlastníkom pozemku o veľkosti cca 1200m2 ktorý je difinovaný ako orná pôda. Chcel by som uzavrieť dohodu o zrušení a vyporiadaní podielového spoluvlastníctva, pričom by mne pripadla polovica pozemku a polovica by ostala medzi 3 majiteľov. Mojím zámerom je prerobiť ornú pôdu na stavebný pozemok.
Prosím Vás viete mi poradiť ako postupovať?
Od obce mám potvrdené že to je možné prerobiť na stavebný pozemok, len neviem ako to je s dohodou pokiaľ je pozemok menší ako 2000m2, ale chcem ho prerobiť na stavebný.
Ďakujem