vie mi niekto poradiť, čo pre mňa znamená nasledovná situácia z právneho hľadiska??? som rozvedená 3 roky (teraz v decembri uplynuli). vysporiadali sme bsm dohodou, kde mi ex nechal byt, tak som to dala na kataster zavkladovať, kde mi ale prerušili konanie presne na 30.den od podania s tým, že musím doplniť nejaké údaje, ale týmto krokom mi kataster spôsobil problém a síce ten, že byt budem vlastniť právoplatne až po 3 rokoch od rozvodu, hoci dohoda o vysporiadaní bola pred uplynutím 3 rokov, vadí to nejako z právneho hľadiska? alebo? vôbec neviem, čo s takou situáciou robiť.....keby mi to kataster neprerušil, všetko by sa stihlo načas do 3 rokov od rouvodu, takto už nie. tak neviem...prosím radu, ak sa v tom niekto oreintuje....
dakujem za odpoved, mala som tam chybu, tú som opravila, ale ešte mám uviesť, podiel a to neviem ako....kedže ho budem vlastniť sama, mám napísať, že sme sa dohodli na spoluvlastnickom podiele1/1 v prospech mna? alebo ako? nevieš poradiť? nikto iný zatiaľ nereagoval
@katasterportal ak budes majitelkou len ty tak 1/1ja som v lete kupovala byt,tak tiez tam mam 1/1
To je jasne,len neviem ako to tam napísať a ja som dala tak,že sme sa dohodli a výlučným vlastníkom som ja auviedla som slovo "spoluvlastnictvo podiel 1/1" ale asi som mala uviest len vlastníctvo 1/1 keďže som sama neviem
@katasterportal ahoj, ja tam mam napisane, ze do mojho vylucneho vlastnictva pripadne byt v podiele 1/1-iny
@krajinka no snáď sa nebudú so mnou naťahovať o slovíčka,nervy mám z toho
@katasterportal
Do budúcna nechajte zmluvy radšej pripraviť niekomu zbehlému. Kataster prísne dohliada na splnenie všetkých náležitostí, v niektorých prípadoch ide až za hranu. Dôležité je, aby ste riadne doplnili zmluvu a kataster návrh neodmietol.
@draik ďakujem za radu,to viem aj ja, aakurát,že pri kúpe bytu urobil chybu pravnik a tuez sme sa s katastrom naťahovali,takže ja v tom moc zmysel nevidim.....akurát by ma nas.alo,keby mi to zamietli úplne, kvôli kolku ktorý som za to už vyvalila....sikana občana iba
@katasterportal
V mnohých prípadoch to nie je šikana, ale neznalosť tých, čo si zmluvy pripravili. Povolenie vkladu má ďalekosiahle účinky a ak nie sú splnené na to predpoklady, kataster nemôže konať inak. Iná vec je, ak postupuje kontroverzne.
Kolok by bolo to najmenej, čo by Vás mohlo trápiť v prípade zamietnutia vkladu. Po uplynutí 3 rokov od zániku BSM by nastala zákonná domnienka jeho vyporiadania.
@drai mne už 3 roky uplynuli totiž pred par dňami,takže ja uz nemam čo stratiť.keby mi to neprerusili,stihlo by sa to....takže to je už jedno
@katasterportal
Je to podstatný rodzeil. Terajšiu dohodu ste stihli do 3 rokov, čo je úplne v poriadku.
@draik Veď áno a ked mi to zamietnu aj druhýkrát?? Tak čo? Ďalší dodatok k dohode už bude po 3 rokoch
@katasterportal
Ak bude návrh na vklad zamietnutý, pretože neboli ani napriek výzve odstránené nedostatky, tak máte smolu. Danú zmluvu už nie je možné použiť a novú zmluvu je zbytočné uzatvárať, pretože vyporiadanie BSM by nastalo zo zákona.
Myslela som si,ale ešte je tu možnosť darovacej zmluvy? Keby mi to zamietli
@katasterportal myslim,ze ziadny problem nebudes mat.Dolezite je ze mas zmluvu podpisanu.Zavkladovat svoju nehnutelnost mozes kedy chces,tam termin nie je