Vysokoškolský titul - zapísanie titulu

martinamfm
30. jan 2024

Ahojte. Ja sa chcem opýtať. Skončila som vysokú školu. V práci som predložila ukončenie, čiže mi aj zdvihli plat. Ak niečo podpisuje v práci, tak občas mi zabudnú napísať tie písmenká pred menom, ale je to v práci, opravia to. Ale, ak chcem aby mi aj v pošte chodil titul, tak ako alebo kde to mam hlásiť. Myslela som, že to robí automaticky škola, hoci som študovala EF. Zo školy mi chodia normálne s titulom, ale napr. Kataster, poistovňa....nič. A pritom mojim kolegyňam čo som si všimla, chodi aj z poistovne. Ale, že oni to nikde nahlásili, že im to automaticky tak chodi. Či, keď sa nahlási v OP, tak to už bude všade? Školu som skončila v máji 2023 a nemenila som to v OP, pretože teraz v lete budem meniť priezvisko. ;) tak som chcela naraz meniť. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

patka06
30. jan 2024

Automaticky ti titul nepripíšu
Ak chceš mať v pošte titul - musíš nahlásiť tam, odkiaľ pošta chodí a to na základe OP, kde máš titul zapísaný.

pbra40
30. jan 2024

Zmeníš OP a nasledne potom to musíš oznámiť poisťovní, uradom, inštitúciám. Neurobí sa to "samo", musíš to obehat sama

beata_k
30. jan 2024

@martinamfm Tam kde to uvedies, tam ti to budu pisat. Automaticky sa nepise.

pallacinka29
30. jan 2024

@martinamfm prepac, ale fakt riesis, aby si na fakture za plyn mala napisany titul 😂🙏🏻🤦🏼‍♀️

h2
30. jan 2024

Na katastri, či v poisťovni, nemajú odkiaľ vedieť, že si skončila školu. Dokonca aj k dopísaniu titulu do OP budeš potrebovať fyzicky doniesť ukázať diplom. Viem, že čoraz viac vecí je poprepájaných elektronicky, ale toto nie.

beata_k
30. jan 2024

A hejterky, ze za titul sa treba hanbit o 3,2,1 start. 🤣

sisa_s
30. jan 2024

@beata_k netreba sa hanbit, ale zas potrpiet si na to, aby to mala vsade vycapene, je smiesne...

ibrunova
30. jan 2024

Ani keď ho budeš mať zapísaný v OP, ti nepríde list z poisťovne s titulom, ak si to tam predtým nenahlásila.

jaaty
30. jan 2024

@martinamfm Ani vo sme by ma nenapadlo riešiť titul na faktúrach a ani zmluvách. Ten čas, ktorý tomu bude venovať, venuj niečomu zmysluplnejsiemu. Uvádzanie titulov je prežitok ( a to ja som stará škola) Pracujem v banke na manažérskej pozícii, podpisujem denne niekoľko desiatok zmlúv a tu nemá nikto k nás titul pred či za menom.

beata_k
30. jan 2024

@sisa_s Je to jej vec nie? Teba do toho nic, co je smiesne a co nie. Deti ucime, ze sa netreba vysmievat a ej hla dospele zeny sa idu vysmievat.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
30. jan 2024

Nie, skola to nehlasi nikde. Ved na to nemaju kapacity, aby to za kazdeho absolventa nahlasovali roznym instituciam. To ako si prisla na to, ze to skola niekde nahlasuje? 🙂

simoli
30. jan 2024

@martinamfm to vážne baby ? ja by som si dovolila ti pogratulovať. Bola to ťažká práca za ktorú si dostala výplatu. Nie je vôbec žiadna "hanba" chcieť písať titul aj napr. na fa za elektrinu a plyn...ach tá závisť a zloba...je mi smutno...

janka_266
30. jan 2024

@chodec15 neuveríš ale áno, minimálne v nemocnici sa ináč bavia s tým, kto má titul na op a inak s tým, čo nie

martinkatinka
30. jan 2024

S titulom neprichádza všeobecný prehľad ani odpovede na úplne bežné otázky.
Keď chceš aby ti niekde uvádzali titul, musíš to tam sama nahlásiť na základe OP. A aj do OP si ho musíš ísť dať zapísať.

rillwen
30. jan 2024

Vysoká škola absolventov práveže hlási na UPVS a ešte do kadejakých iných registrov, ale keďže informatizácia našej spoločnosti je mizivá a systémy nie sú poprepájané, musíš to všade nahlasovať ručne. Začať treba občianským preukazom.

januska12323
30. jan 2024

Keď to nemáš ani v občianskom tak neviem čo čakáš. Oficiálne to súčasť tvojho mena nie je. Najprv si vyrieš to a potom môžeš nahlasovať inštitúciám.

medda_beda
30. jan 2024

@janka_266 Skôr sa s tebou inak bavia ak tam niekoho máš.Titul im môže byť ukradnutý.

gabuci
30. jan 2024

@simolimáte pravdu.Však ona sa len slušne pýtala.S tvrdou prácou to dostala, prečo by sa netešila.Moja mala promóciu minulý rok v júni.Akurát mala predtým pár týždňov nový občiansky.Potrebovala aj pas, takže keď išla si to vybaviť,dala si to označiť aj v pase,v občianskom a na vodičskom.Sama úradníčka sa jej spýtala, či chce do všetkého.No takto faktúry atď.tam sa to dozvedia až vtedy, keď ide tam niečo vybaviť.Moja titul tiež chcela,totiž je stavebná inžinierka a na svoju prácu sa podpíše tak.Nie len ona,ale každý kolega.Prečo by to zatajila, má za sebou na STU tvrdých šesť rokov.Ani nie päť,lebo bola na takej fakulte.Však ako sa to hovorí, má udelený titul.Kto nechce,nech nepoužíva.😉😊

simoli
30. jan 2024

@gabuci gratulujem vám aj dcérke 😊 prajem jej veľa pracovných úspechov

tilly
30. jan 2024

@pallacinka29 niektorí si dávajú titul aj na svadobné oznámenia 🤦‍♀️

dajda_01
30. jan 2024

@martinamfm automaticky ti titul nikto nikde nenapíše ak ho nebudeš mať v OP alebo si ho nebudeš písať sama...neviem toto ja absolútne neriešim...niekde nemám nič, nikde mam Bc ešte niekde Mgr...

1sally12
30. jan 2024

@tilly aj na schránky a hroby🙈

tilly
30. jan 2024

@simoli to nie je závisť, skoro všetky tu máme nejaký titul, ani zloba. Len konštatovanie, že okrem pracovných záležitostí je úplne zbytočné niekde titul uvádzať...

tilly
30. jan 2024

@1sally12 no presne, všade. Ešte chápem, keď má niekto 4 tituly pred menom a tri za menom a bol nejaký extra vedecký pracovník alebo lekár a chce, aby si ho ľudia tak pamätali, ale obyčajní bežní ľudia... ako keby im to pomohlo...

simoli
30. jan 2024

Áno, opäť zas raz použijem - rešpektujem každého názor 😊 rešpektujem keď niekto skončí náročné 6 ročné štúdium a chce to vykričať do sveta, pochváliť sa...prečo by nemohla??? Prečo by to malo byt trápne? Nerozumiem...ja obdivujem mladých šikovných ambicióznych...ale áno, svadobné oznámenie už asi nie 🙈

jaaty
30. jan 2024

@simoli to že je niekto mladý, šikovný a ambiciozny sa nedokazuje titulom pred menom ale svojim správaním a postojom k práci či ľuďom 👍

simoli
30. jan 2024

@jaaty ach...to vážne??

jaaty
30. jan 2024

@simoli vážne

zuzanka.zuzu
31. jan 2024

@gabuci ktorá fakulta na STU sa študuje 6 rokov?