Ahojte chcem si vybaviť opatrovak na mamu ktorá s nami býva len neviem koľko asi dostanem ak ho teda schvália keď ma pomerne dosť vysoký dôchodok spolu s vdovskym na 630 eur neviete koľko by bol opatrovatelskyy?
@lenkavrananova zjednodušený výpočet je takýto...opatrovateľský príspevok je 430 eur....od dôchodku sa odratáva táto suma a o sumu ktorá výde sa odráta samotný opatrovateľský príspevok, čiže : 630-430 je 200 , 430-200 je 130 čiže v tomto prípade by to malo byť cca 130eur....čím vyšší dôchodok tým menej dostaneš za opatrovanie.....ďaľšia možnosť je urobiť si opatrovateľský kurz a vybaviť si opatrovanie cez MU v mieste bydliska mamy.....čiže budeš opatrovateľka cez MU a budeš opatrovať mamu
@lenkavrananova to je len približný výpočet ale takto si to najľahšie vypočítaš - môže tam byť nejaký rozdiel +-20-30eur
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, chcel by som vybaviť opatrovatelsky na mamu, ona ma dôchodok 393e
Koľko by my vyšlo opatrovateľský???
@lenkavrananova babka ma dochodok asi 510 e a bratovi schvalili na nu opatrovatelsky 320, teraz mu zdvihli na 370. Ma ho krateny, kvoli vyske babkinho dochodku.