Výška dávky hmotnej núdzi

21. apr 2022

Prosím, kto sa vyzná? Aká je dávka v hmotnej núdzi pre 2+4? Plus výška príjmu pre splnenie dávky? Môj mm je konateľ, má malú firmu, ktora má momentálne zisk nula. Je to prekážka? Ktosi mi povedal, že keď je mm konatel nemôžeme ísť do hmotnej núdze. Momentálne sme na mojom RD a pridavkoch

pelopeia
22. apr 2022

povedali ti správne - pokiaľ je muž konateľ firmy, nevzniká nárok na pomoc v hmotnej núdzi v žiadnom prípade - aj keď aktuálne nemá žiaden zisk..
Nároky by ste mali nasledovné - 179 eur mesačne, ak ide o dvojicu s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi + 94,80 eur príspevok na bývanie ak máte vlastné bývanie alebo nájom + 19,30 eur príspevok na nezaopatrené dieťa, ktoré plní povinnú školskú dochádzku - spolu 273,80 eur + 19,30 eur na každé dieťa ktoré chodí do školy. Do príjmu sa berie celý tvoj rodičovský príspevok, takže ak máš ten vyšší, hmotná núdza by vám nevyšla ani keby manžel zrušil firmu..

loginexistuje
22. apr 2022

Tak ako ti pisu vyssie plus este by sa zistovalo aky mate majetok auta a pod

Pridu na setrenie z upsvar

autor
22. apr 2022

@pelopeia ďakujem. Áno, máme ten vyšší plus teda tie prídavky. To je teda smiešna suma. Áno, rozmýšľali sme, že zrušíme firmu. Ale teda nič.

@loginexistuje ďakujem, majetku veľa nie je

loginexistuje
22. apr 2022

No jedine cim skor najst pracu kolko ma male rokov? A muz nevie zrusit firmu a ist na tyzdnovky do zahranicia

katkasav
22. apr 2022

Len pre informáciu - pokiaľ by bol manžel stále vedený ako konateľ, nemá ani nárok na podporu v nezamestnanosti

autor
22. apr 2022

@loginexistuje bude mať 3 ale nezoberú ho do škôlky, ani u nás ani nikde v okolí. Takže ja asi nebudem môcť ísť do práce. Ešte staršie 2 deti majú zdr.problemy, tak riešim často dr. Takže, to neviem ako by sa na to pozeral zamestnávateľ. Hej, určite to finančne bude musieť potiahnuť on. Neviem síce ešte ako, ale určite niečo vymyslí. Bo treba peniaze na liečbu

@katkasav dik