Vyšetrenie po vyradení zo slovenskej zdravotnej poisťovne

sunny0078
27. feb 2019

Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ohľadom jednej ošemetnej situácie. Kvôli práci som sa musela vyradiť zo slovenskej ZP a bola som poistená v zahraničí. Po nejakom čase som mala jeden zdr. problém a navštívila som lekára na Slovesnku. Spravil zákrok, všetko v poriadku len mi to zapísal do mojej starej poisťovne. Teraz som ho po dlhšom čase navštívila zase a povedal mi že som EU poistenec že prečo som mu to neoznámila ale ja som mu to vravela. Tým pádom asi bude musiet uhradiť v plnej sume to ošetrenie alebo niečo také. Možno mi hrozí aj nejaká pokuta neviem ... Preto sa pýtam, neviete niekto aký bude teraz postup? Má s tým niekto skúsenosť alebo sa do toho rozumie? Zaujíma ma to lebo chcem vediet načo sa mám pripraviť. Popravde teraz sa cítim dosť ponižujúco lebo už som späť na Slovensku a budem k nemu musieť chodiť kvôli zdraviu ale treba to vyriešiť čím skôr ... Vopred ďakujem za odpovede

veronikaszabova
27. feb 2019

@sunny0078 ved si zbehni do tvojej starej zdravotnej poistovne a uvidis

sunny0078
autor
27. feb 2019

@veronikaszabova bola som tam keď som sa hlásila naspäť ale na nič na neupozornili až lekár ...

mogaa
27. feb 2019

@sunny0078 no zrejme si bola na starý neplatný zdrav.preukaz teda keďže si už bola odhlásená zo ZP.....je teda logické že vyšetrenie mu poisťovňa nepreplatila a on si to môže žiadať uhradiť od teba.....takže dohodnúť sa s lekárom že za vyšetrenie mu zaplatíš ako samoplatca alebo prejsť k druhému lekárovi a spoliehať sa, že daný lekár to nebude od teba vymáhať...

mogaa
27. feb 2019

@sunny0078 poisťovňa s tým nič nemá, zákrok alebo vyšetrenie robil lekár a jemu to poisťovňa nepreplatila lebo si už nebola poistencom......

sunny0078
autor
27. feb 2019

@mogaa Ďakujem to som si aj myslela ale pre istotu sa človek radšej opýta. Už len vymyslieť niečo aby som ho neurazila lebo za túto situáciu kvázi môže on ...

mogaa
27. feb 2019

@sunny0078 tak to na tvojom mieste ani nespomínam len by som mu povedala že to zaplatím ako samoplatca a že si znovu prihlásená na poisťovni a rada by si naďalej chodila k nemu.....

loginexistuje
27. feb 2019

zaplt ten ukon ako samoplatca jemu a chybu si urobila ty lebo si predlozila neplatny doklad karticku poistenca aj ked si nebola prihlasena lekar je skor obet

sunny0078
autor
27. feb 2019

@mogaa veď jasné ešte by mi tú sumu zdvojnásobil ... ak sa bude pýtať vymyslím si niečo s poisťovňou a dúfam že sa to rýchlo všetko hodí "za hlavu" ako sa hovorí

sunny0078
autor
27. feb 2019

@loginexistuje ale ja som nič nepredložila a aj som určitú sumu zaplatila rak som myslela že je všetko ok ... on alebo jeho sestra to zle zapísala a odvetdy prešiel cca už pol rok

ikuska187
28. feb 2019

@sunny0078 no v prvom rade je to tvoja vina - nie lekára - nechápem prečo sa zbavujes zodpovednosti, ZP to nepreplati, keďže si nebola ich poistenec. Ošetriť si sa dala, poistená si nebola - co si dobre vedela, tak to logicky platíš ako samoplatca.

wena
28. feb 2019

Ja nechápem prečo mu to nechceš zaplatiť a snažíš sa z toho vykrútiť.

veronikaszabova
28. feb 2019

@wena sak aby usetrila 🙂

ikuska187
28. feb 2019

@veronikaszabova ale ošetriť sa dá, to aj z obchodu sa ide bez zaplatenia? 😊

sunny0078
autor
28. feb 2019

@ikuska187
@wena prečo na mňa neprávom útočíte? kde som napísala že nechcem zaplatiť alebo sa z toho vykrútiť? ... ja som len chcela vedieť ako to v takých situáciách funguje to je všetko ... a jasne som aj napísala že to zaplatiť chcem tak neviem kde ste vzali že nie ... najprv čítajte až potom na niekoho hádzte špinu

mihula
28. feb 2019

@sunny0078 mne sa stalo nieco podobne.Bola som na zakroku v auguste,po znamosti,kedy som bola poisstencom sk.Vypýtali si kartu poistenca,pan doktor kešovku do vrecka.1.9.som bola odhlasena zo ZP a peihlasena v zahranici.Po troch mesiacoch som dostala pozdrav z poistovne,že moj zakrok nemože byt preplatený,nakolko som už v septembri nebola poistencom na sk.Pan doktor,si vzal kes a este mal tu drzost si zakrok dat preplatit,ale až v septembri a zabudol,že ja už na sk nebudem.Ja som iba napisala,že na zakroku som bola v auguste-mam aj doklad o vybere štihov a viac nič neriesim.Ako to dopadlo,netusim

ikuska187
28. feb 2019

@sunny0078 precitaj si po sebe co tu píšeš. S negatívnymi komentármi máš rátať, keď niečo verejné davas a hlavne na tie tvoje komenty vyššie.