Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ohľadom jednej ošemetnej situácie. Kvôli práci som sa musela vyradiť zo slovenskej ZP a bola som poistená v zahraničí. Po nejakom čase som mala jeden zdr. problém a navštívila som lekára na Slovesnku. Spravil zákrok, všetko v poriadku len mi to zapísal do mojej starej poisťovne. Teraz som ho po dlhšom čase navštívila zase a povedal mi že som EU poistenec že prečo som mu to neoznámila ale ja som mu to vravela. Tým pádom asi bude musiet uhradiť v plnej sume to ošetrenie alebo niečo také. Možno mi hrozí aj nejaká pokuta neviem ... Preto sa pýtam, neviete niekto aký bude teraz postup? Má s tým niekto skúsenosť alebo sa do toho rozumie? Zaujíma ma to lebo chcem vediet načo sa mám pripraviť. Popravde teraz sa cítim dosť ponižujúco lebo už som späť na Slovensku a budem k nemu musieť chodiť kvôli zdraviu ale treba to vyriešiť čím skôr ... Vopred ďakujem za odpovede
@veronikaszabova bola som tam keď som sa hlásila naspäť ale na nič na neupozornili až lekár ...
@sunny0078 no zrejme si bola na starý neplatný zdrav.preukaz teda keďže si už bola odhlásená zo ZP.....je teda logické že vyšetrenie mu poisťovňa nepreplatila a on si to môže žiadať uhradiť od teba.....takže dohodnúť sa s lekárom že za vyšetrenie mu zaplatíš ako samoplatca alebo prejsť k druhému lekárovi a spoliehať sa, že daný lekár to nebude od teba vymáhať...
zaplt ten ukon ako samoplatca jemu a chybu si urobila ty lebo si predlozila neplatny doklad karticku poistenca aj ked si nebola prihlasena lekar je skor obet
@loginexistuje ale ja som nič nepredložila a aj som určitú sumu zaplatila rak som myslela že je všetko ok ... on alebo jeho sestra to zle zapísala a odvetdy prešiel cca už pol rok
Ja nechápem prečo mu to nechceš zaplatiť a snažíš sa z toho vykrútiť.
@wena sak aby usetrila 🙂
@veronikaszabova ale ošetriť sa dá, to aj z obchodu sa ide bez zaplatenia? 😊
@ikuska187
@wena prečo na mňa neprávom útočíte? kde som napísala že nechcem zaplatiť alebo sa z toho vykrútiť? ... ja som len chcela vedieť ako to v takých situáciách funguje to je všetko ... a jasne som aj napísala že to zaplatiť chcem tak neviem kde ste vzali že nie ... najprv čítajte až potom na niekoho hádzte špinu
@sunny0078 mne sa stalo nieco podobne.Bola som na zakroku v auguste,po znamosti,kedy som bola poisstencom sk.Vypýtali si kartu poistenca,pan doktor kešovku do vrecka.1.9.som bola odhlasena zo ZP a peihlasena v zahranici.Po troch mesiacoch som dostala pozdrav z poistovne,že moj zakrok nemože byt preplatený,nakolko som už v septembri nebola poistencom na sk.Pan doktor,si vzal kes a este mal tu drzost si zakrok dat preplatit,ale až v septembri a zabudol,že ja už na sk nebudem.Ja som iba napisala,že na zakroku som bola v auguste-mam aj doklad o vybere štihov a viac nič neriesim.Ako to dopadlo,netusim
@sunny0078 ved si zbehni do tvojej starej zdravotnej poistovne a uvidis